Autor
Carme Becerra

El continent asiàtic continua liderant l'estadística mundial de noves xarxes de metro

Tres ciutats han obert la seva primera línia de metro el 2018: Ürümqi (Xina), Palembang (Indonèsia) i Abuja (Nigèria). Aquesta darrera és la primera ciutat de l'Àfrica subsahariana que compta amb aquesta infraestructura.

La UITP ha actualitzat les seves estadístiques sobre l'evolució dels ferrocarrils urbans (metros i trens lleugers) a tot el món. La principal conclusió és que les xarxes han continuat augmentant als cinc continents durant el 2018. En aquest creixement s'observa una certa desacceleració (però s'ha de tenir en compte que veníem d'increments anuals que superaven el 30%).  L'any passat es van completar 121 projectes que sumaven 1.270 quilòmetres, enfront dels 1.348 del 2017. Centrant-nos en el metro, és un sistema de transport públic que ja dona servei a 181 ciutats d'arreu del món.

Xina, la gran locomotora

Un altre dels titulars de les dades del 2018 és que la zona Àsia-Pacífic encapçala el rànquing de nous projectes. Especialment, la Xina, ja que cinc de les sis ciutats on el 2018 es van construir més de 50 km de línies de suburbà són xineses. L'any passat, aquesta zona del planeta va desenvolupar 820 nous quilòmetres de xarxa de metro (entre prolongacions i noves línes). La segueix, de lluny, amb 66 quilòmetres, l'àrea de l'Orient Mitjà i el Nord d'Àfrica; després hi figuren els 41 quilòmetres inaugurats en països de la zona eurasiàtica; els 20,9 de Sud-amèrica, i, finalment, els 11,6 quilòmetres d'Europa, on s'inclourien els  corresponents a la línia 10 Sud de Barcelona.

Tres ciutats obren el seu primer metro

Les urbs que han estrenat el metro com a transport públic són Ürümqi, a la Xina, Palembang, a Indonèsia, i Abuja, a Nigèria. Nigèria esdevé, per tant, el primer país de l'Àfrica subsahariana que compta amb aquesta infraestructura. D'altra banda, les xifres de la UITP mostren que continua l'aposta per la creació de línies automàtiques. En aquest segment també trobem la Xina com el país capdavanter.  

Trobareu més detalls sobre aquesta estadística al web de la UITP.

Darrera modificació
dilluns, març 18, 2019 - 11:36
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/continent-asiatic-continua-liderant-lestadistica-mundial-de-noves-xarxes-de-metro