Autor
Redacció

Barcelona vol incrementar quatre punts la utilització del transport públic en cinc anys

La planificació de la mobilitat per al període 2019-2024 busca reduir l'accidentalitat, fomentar la mobilitat activa, reduir la contaminació i potenciar l'eficiència del transport a la ciutat.

El nou Pla de Mobilitat Urbana 2019-2024 de Barcelona es marca com a objectiu incrementar en prop de quatre punts l'ús del transport públic, que passaria del 39,5% al 43,3% del repartiment modal, i augmentar el pes dels desplaçaments a peu del 32,3% al 33,3%. En concordança, s’hauria de reduir sis punts la utilització del cotxe fins a situar-lo en el 20%. Pel que fa a la bicicleta, planteja incrementar-ne l’ús del 2,1% al 3,5%.

Aquest és l’esquema de la mobilitat futura que l’alcaldessa, Ada Colau, i la regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Mercedes Vidal, van exposar la setmana passada a la sessió plenària del Pacte per la Mobilitat, a la qual van assistir uns cent representants d'organitzacions i entitats relacionades amb la mobilitat a la ciutat.

Vidal va destacar que el nou pla vol reduir l'accidentalitat, fomentar la mobilitat activa, reduir la contaminació atmosfèrica i acústica, facilitar el transvasament modal, incrementar l'eficiència del transport i l'ús de vehicles compartits i incorporar les noves tecnologies en la gestió de la mobilitat, entre d'altres.

Fent balanç de l’anterior PMU, que abastava el període 2013-2018, els responsables municipals van destacar que ha finalitzat amb un total de 16 actuacions executades i 50 en curs, i van indicar l'execució per a cadascun dels blocs: 92% mobilitat a peu; 80% en bicicleta, 75% en transport públic, 85% en mercaderies i 71% en transport privat.

Es poden consultar els documents del nou PMU al web del procés participatiu.

Darrera modificació
dimarts, març 12, 2019 - 12:36
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/barcelona-vol-incrementar-quatre-punts-utilitzacio-transport-public-cinc-anys