Autor
Redacció

TMB prova un autobús elèctric de 12 metres del fabricant xinès Alfabus

Aquesta setmana i la vinent, TMB està fent proves amb un autobús 100% elèctric i de zero emissions cedit pel fabricant Alfabus. Es tracta de la versió europea d'un vehicle força estès a la Xina.

L’eCity L12, fruit de l’aliança entre la firma xinesa Alfabus i la italiana Basco Bus, està fent aquests dies recorreguts sense passatge i amb càrrega simulada a l'entorn de la cotxera del Triangle, on té la base de recàrrega de les bateries a les nits. El departament d’Enginyeria l’està sotmetent a diferents proves, per valorar-ne els consums, les prestacions i l'autonomia.

Aquest model està propulsat per un motor elèctric de 210 kW que s’alimenta d’un conjunt de bateries de 354 kWh. La versió europea disposa de tres portes dobles i aire condicionat.

La cessió en proves d'aquest vehicle 100% elèctric i de 12 metres de longitud forma part de la col·laboració que TMB manté amb els fabricants de vehicles de transport públic, en la línia de promoure les tecnologies més netes aplicables. Actualment la flota de TMB compta amb set autobusos elèctrics purs articulats i dos de mida estàndard.

Imatge
L'Alfabus eCity L12 a la part alta del recorregut de la V13 / Foto: Pep Herrero (TMB)

Tauler de conducció de l'eCity L12 / Foto: Pep Herrero (TMB)

Darrera modificació
dissabte, març 9, 2019 - 08:04
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/tmb-prova-autobus-electric-de-12-metres-fabricant-xines-alfabus