Autor
Oriol Pàmies

En servei l'estació de Provençana, la sisena de la línia L10 Sud de metro

Després de l’acte inaugural de dissabte, els veïns de l'Hospitalet han aprofitat el cap de setmana per conèixer la nova infraestructura de transport.

Una nova estació de la línia L10 Sud de metro ja està en funcionament comercial des de dissabte a la tarda. Provençana és la sisena estació d'aquesta línia, que va de Foc a Collblanc, i la que fa 18 dins del municipi de l'Hospitalet.

L'accés de Provençana, situat a la confluència dels carrers Aprestadora i Rosell de l'Hospitalet, va obrir les portes a les 3 de la tarda, moment a partir del qual nombrosos veïns van aprofitar per entrar-hi amb el bitllet inaugural gratuït, vàlid per fer dos viatges amb metro en un mateix dia, que es distribuïa in situ. Així van poder comprovar l'eficàcia del funcionament automàtic del metro sense conductor i l'original arquitectura del vestíbul, les andanes i altres espais.

Abans, al migdia, es va celebrar l'acte inaugural, presidit pel president de la Generalitat, Quim Torra, i en el qual van intervenir també el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín. Per part de TMB hi van participar la presidenta, Mercedes Vidal, el conseller delegat, Enric Cañas, i directius de Metro. Entre els assistents hi havia representants de les entitats veïnals, que han reivindicat durant anys un transport públic eficaç per als seus barris.

L'estació número 157 de la xarxa

La de Provençana és la sisena estació de la L10 Sud, la 18a estació de metro situada al terme de l’Hospitalet de Llobregat i la número 157 de tota la xarxa de metro de TMB. Situada a una profunditat de 40 metres, és accessible mitjançant escales mecàniques i fixes i ascensors, i les seves andanes, dotades de portes automàtiques, estan superposades i integrades en el túnel en dos nivells, un per a cada sentit de la circulació, com és habitual a les línies 9 i 10. L’arquitectura interior de l’estació ha estat dissenyada per Daniel Freixes / Varis Arquitectes, igual que la de Foneria.

La pròxima estació de la L10 Sud que entrarà en funcionament serà la de Ciutat de la Justícia, també a l’Hospitalet de Llobregat, la tardor vinent, segons ha informat la Generalitat. En aquesta línia queden pendents les actuacions per posar en servei les estacions del tram de viaducte de la Zona Franca, al carrer A, així com l’estació de Motors, a la Marina del Prat Vermell de Barcelona. A l'Hospitalet, hi ha una altra estació pendent d'obertura, la d'Ernest Lluch, a la línia 5, prevista per al 2020.

Imatge
Esquema de la línia 10 Sud de metro

Un moment de la visita institucional a Provençana / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

Darrera modificació
dimarts, març 5, 2019 - 14:46
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/servei-lestacio-de-provencana-sisena-de-linia-l10-sud-de-metro