Autor
Marta Espinosa

El 70% dels usuaris d'autobús tenen informació actualitzada del servei a les parades

La implantació de la nova xarxa de bus ha propiciat la instal·lació de pantalles d’informació dinàmica en més marquesines i nous pals solars al carrer. Actualment hi ha més de 800 pantalles d’aquest tipus.

La xarxa de bus de TMB té actualment unes 2.340 parades al carrer, sumant marquesines i pals de parada. D'aquest total, 801 són parades anomenades intel·ligents, les que ofereixen la previsió d'arribada del proper autobús i altres missatges sobre el servei. És a dir, un terç del total de parades (un 30%) incorporen aquesta funcionalitat digital que millora la comunicació i la informació a l’usuari en temps real.

Això fa que el 70% dels usuaris de tota la xarxa de bus disposin d'informació actualitzada a les parades, amb una informació tan vital per moure's en transport públic com els minuts que falten perquè passi el proper autobús o alguna alteració al carrer que afecti alguna línia.

Pantalles d’informació dinàmica

Les pantalles lluminoses d’informació dinàmica, aquells dispositius LED que trobem a la part superior un cop estem sota la marquesina de bus, acosten des de fa anys la informació més vital del servei i en temps real a les principals parades de la xarxa de bus.

Actualment hi ha un total de 670 pantalles d’informació a l’usuari, de les quals 644 ubicades a Barcelona, i les 26 restants s’han instal·lat en quatre municipis de l'entorn (el Prat, Sant Just Desvern, l’Hospitalet i Cornellà).

Aquest equipament tan útil ens indica el temps que falta per a l’arribada del proper autobús a la parada. La implantació de la nova xarxa de bus, completada el passat mes de novembre amb les 28 línies d’altes prestacions, ha propiciat la incorporació els darrers mesos de més pantalles d’informació a l’usuari (internament conegudes com a PIU).

Aquests elements del mobiliari urbà no només indiquen el temps d’espera aproximat per a l’arribada del proper bus, sinó que també emeten missatges breus alertant de possibles afectacions a causa d’esdeveniments de ciutat programats, com curses o manifestacions, i també informen sobre novetats importants de la xarxa, com l’estrena d’alguna línia. 

 

Imatge
Detall d'una pantalla LED d'informació a l'usuari / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)
Darrera modificació
dilluns, agost 14, 2023 - 12:59
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/70-usuaris-dautobus-tenen-informacio-actualitzada-servei-parades