22.02.2019
Autor
Premsa TMB

Transport públic per al Mobile World Congress 2019, del 25 al 28 de febrer

Subtítol

TMB aporta al dispositiu la línia 9 Sud de metro, amb les estacions de Fira i Europa / Fira, la 10 Sud, a través de Foc, autobusos regulars i llançadores. S'ha reforçat la informació als assistents, que hauran de tenir en compte les aturades parcials convocades a Metro de 7 a 9 i de 16 a 18 hores

Amb motiu de l’edició 2019 del Mobile World Congress (WMC) o Congrés Mundial del Mòbil, que se celebrarà del 25 al 28 de febrer als dos recintes de la Fira Barcelona, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) participarà en el dispositiu de mobilitat d’aquest esdeveniment amb la capacitat de transport de les seves xarxes i fent un èmfasi especial en la informació i l’atenció als ciutadans. Aquest dispositiu està condicionat per les aturades convocades a Metro, que reduiran la capacitat de la xarxa a les hores de més afluència d'entrada (de 7 a 9 h) i de sortida (de 16 a 18 h) dels assistents.

El congrés té la seu principal al recinte firal Gran Via, situat a l’Hospitalet de Llobregat, accessible en metro amb la L9 Sud a les estacions de Fira i Europa / Fira. La línia 9 Sud enllaça el recinte firal Gran Via directament amb les terminals T1 i T2 de l’aeroport del Prat i té correspondència amb tres línies de metro que connecten amb Barcelona: L1 (Torrassa), L5 (Collblanc) i L3 (Zona Universitària), a més de la L8, les línies suburbanes i les regionals d’FGC (Europa / Fira). Hi haurà senyalització informativa del congrés a les estacions de la L9 Sud, a les correspondències amb L1, L3 i L5 i a l’estació d’Espanya (L1 i L3).

També es pot utilitzar la línia 10 Sud de metro, inaugurada el setembre passat, fins a la parada Foc per entrar al recinte firal Gran Via per l’accés nord.

Aturades al matí, a la tarda i a la nit

El funcionament del metro entre el 25 i el 28 de febrer estarà condicionat per les aturades parcials convocades pel Comitè d’Empresa en horari de matí (7 a 9 h), tarda (16 a 18 h) i nit (22.50 a 0.50 h). Els serveis mínims dictats pel departament de Treball, Afers Socials i Famílies estableixen que funcioni el 50% del servei en hores punta i el 30% en hores vall. Això vol dir que tant a la franja d’aturades del matí (de 7 a 9 h) com a la franja d’aturades de la tarda (de 16 a 18 h) el servei a la xarxa de metro serà globalment del 50%, ja que s’apliquen els mínims de l’hora punta, amb la possibilitat d’una distribució irregular. A la franja d’aturades de la nit (de 22.50 fins a la finalització del servei) l’oferta de trens serà del 30%, ja que s’aplicaran els serveis mínims de l’hora vall.

La resta de la jornada el servei a la xarxa de metro serà l’habitual. No obstant això s’ha de tenir en compte que les alteracions començaran abans i s’allargaran fins més tard de les franges d'aturada, a causa del temps necessari per a la retirada i la incorporació de trens. En conseqüència, el consell és preveure més temps per als desplaçaments i seguir les indicacions del personal i dels canals d’informació de servei.

Autobusos regulars i llançadores

Una altra via d’arribada i sortida del recinte firal de l’Hospitalet per l’accés sud és la línia regular de bus H12 (Gornal - Besòs Verneda), a través de la parada Plaça d’Europa. Aquesta línia es reforçarà amb més vehicles a les franges de matí i de tarda, que coincideixin amb l’entrada i la sortida dels congressistes. Les línies H16 i V3 circulen pel passeig de la Zona Franca i tenen parades pròximes a l’accés nord.

Addicionalment, l’organització del MWC ha contractat a TMB un servei especial d’autobusos que connectarà els dies 25, 26, 27 i 28 de febrer, de 7 a 21 h (el dia 28 fins a les 17 h), el recinte firal de la Gran Via amb el de Montjuïc, on se celebrarà l’esdeveniment per a emprenedors 4YFN i el Women4Tech.

Les alternatives i l’esquema general del dispositiu de mobilitat es mostren en un espai especial del web de TMB i les pautes principals de transport es difonen a MouTV i les pantalles d’informació de les parades de bus, entre d’altres canals.

Les pantalles del MouTV difondran un vídeo en anglès proporcionat pels Mossos d'Esquadra, amb recomanacions i consells de seguretat destinats als congressistes.

TMB, present a l’estand de l’ATM al Mobile

Transports Metropolitans de Barcelona tindrà presència al Congrés Mundial del Mòbil 2018 a l’estand de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM). L’espai d’exposició de TMB estarà dedicat a l’eina de relació amb els clients, l’aplicació per a dispositius mòbils TMB App.

L’aplicació de TMB, disponible de franc tant per a Android com per a iOS, permet a l’usuari cercar itineraris i transport públic que tingui al seu voltant, tenint en compte el servei segons la franja horària del dia o de la nit. A més, informa sobre el temps d’espera del bus i també s’hi poden consultar els horaris, recorreguts, mapes i alteracions dels desplaçaments que l’usuari fa habitualment. La darrera versió també permet la compra de títols de transport i l’accés al programa per punts del JoTMBé.

Darrera modificació
26.02.2019
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/transport-public-mobile-world-congress-2019-25-28-de-febrer