Autor
Redacció

Dispositiu estable de Guàrdia Urbana, Mossos, TMB i Renfe per evitar la venda ambulant

Els vigilants de seguretat privada dels operadors de transport actuen sota la direcció dels cossos de seguretat i per tant tenen la consideració d’agents de l’autoritat.

Efectius de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra, amb el suport dels vigilants dels operadors TMB i Renfe, han desplegat des d’aquest migdia un dispositiu de prevenció estable per evitar la instal·lació de venedors ambulants irregulars als espais subterranis de les estacions ferroviàries de la plaça de Catalunya, així com a la superfície de la mateixa plaça.

L’operatiu té com a objectiu evitar la presència i permanència de venedors ambulants dins de les instal·lacions de Renfe i TMB i als espais públics de la plaça. El dispositiu està coordinat per la Guàrdia Urbana i compta amb agents de la policia municipal i dels Mossos d’Esquadra. En tot aquest operatiu, en virtut del que preveu la Llei de Seguretat Privada, els vigilants de seguretat privada actuen sota la direcció dels cossos de seguretat i, per tant, tenen la consideració d’agents de la autoritat.

L’actuació s’ha dut a terme davant la situació d’afectació a la seguretat i la mobilitat dels usuaris del transport públic, per la presència de venedors ambulants a l’espai de l’intercanviador, i busca que aquestes persones no arribin a col·locar-s’hi, ja que poden obstaculitzar el servei públic i afectar la seguretat dels usuaris.

Més informació a la nota de premsa de l’Ajuntament de Barcelona.

Darrera modificació
dimarts, febrer 19, 2019 - 13:43
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/dispositiu-estable-de-guardia-urbana-mossos-tmb-renfe-evitar-venda-ambulant