Autor
Marta Espinosa

Llibres i solidaritat viatgen de la mà al metro de Barcelona

Un idíl·lic oasi literari enmig de la voràgine. Unes minibiblioteques subterrànies on tot s'atura, el temps, la gent, les corredisses... Uns espais on els lectors, els llibreters i la solidaritat es troben. Aquest és l'esperit de la detallada crònica del periodista i escriptor Johari Gautier per a la publicació digital La Réplica, que s'ha fixat en les parades que l'Associació Llibre Solidari té al metro de Barcelona, uns punts de venda de llibres d'ocasió que a través de la cultura ajuden famílies necessitades i persones sense sostre.

A l'article els protagonistes són els "llibreters", en Willy Maldonado al punt de La Sagrera i Juan Velásquez al d'Universitat, que amb la seva passió pels llibres i la literatura fan recomanacions de títols, aconsellen autors, suggereixen lectures i fins i tot anticipen algunes obres que delectaran els clients més fidels.    

L'impulsor de la iniciativa solidària va ser el barceloní Joan Bagur, que en jubilar-se va pensar que havia de fer alguna cosa per combatre la pobresa que havia portat la crisi econòmica. Així va néixer l'Associació Llibre Solidari, entitat sense ànim de lucre, que ven llibres per ajudar famílies en risc d'exclusió social. Els llibres donats per particulars, gràcies a la tasca dels més de 60 voluntaris, arriben a les parades, les botigues o els punts de recollida de l'oenagé. A partir d'aquí, pel simbòlic preu d'un, dos o tres euros, l'usuari adquireix el llibre de segona mà i els diners recollits ajuden les famílies més necessitades a pagar el lloguer o comprar aliments de primera necessitat. 

La iniciativa cultural solidària va baixar al metro un Sant Jordi, l'any 2016, i sembla que la idea agrada i s'ha consolidat, tant és així que el nombre de parades al suburbà ha crescut, i de quatre han passat a set. Si voleu fer un cop d'ull al catàleg de títols per començar una nova lectura els podeu trobar a les estacions d'Universitat, La Sagrera, Catalunya, Diagonal, Verdaguer, Sagrada Família i Hospital Clínic. 

Darrera modificació
dilluns, agost 14, 2023 - 12:59
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/llibres-solidaritat-viatgen-de-ma-metro-de-barcelona