Autor
Redacció

Obres de renovació integral de la coberta de la nau 2 de la cotxera del Tramvia Blau

Abans de retirar la teulada vella, que en part era de fibrociment, s’han hagut de traslladar temporalment quatre vehicles de l’històric transport.

Des de fa un mes s'està executant l'obra de renovació integral de la coberta d'una de les tres naus de les cotxeres del Tramvia Blau, situades a la plaça de la Central, molt a prop de la ronda de Dalt. Actualment ja s'ha retirat la teulada vella, inclosa la part que estava formada per planxes de fibrociment, i s'estan fent actuacions de reparació i reforç en el mur de càrrega.

L'obra consisteix en la rehabilitació de la coberta de la nau 2 de la cotxera on es conserven i mantenen els tramvies d'aquest històric transport urbà, inaugurat el 1901. Precisament com a pas previ a l'inici dels treballs, a l'octubre va caldre traslladar quatre dels set vehicles a dependències de Metro, perquè no quedessin sense aixopluc.

Els operaris treballen en una superfície d'uns 200 metres quadrats, en part dels quals fan la substitució completa de la coberta existent, junt amb l'estructura de sosteniment. A partir d'ara hi muntaran una coberta nova, que en gran part serà de panells tipus Sandwich sobre encavallades metàl·liques, mentre que en la part de coberta plana s'aprofiten les biguetes existents per suportar els panells Sandwich.

Il·luminació de baix consum

Quant als llums, passaran a ser tots del tipus led. Les màquines exteriors de climatització, actualment fixades a la paret de la finca veïna, canviaran d’ubicació i es col·locaran sobre la coberta plana. A la part interior de la nau s’aprofitarà per realitzar el segellat d'esquerdes, arrebossar i pintar parets i també el terra.

La renovació de la coberta de la nau 2 és una actuació que per urgència s'ha avançat a la remodelació global del Tramvia Blau, actualment aturat mentre es defineixen les intervencions necessàries en la infraestructura fixa i els vehicles perquè estigui en condicions de circular de nou amb seguretat.  L'Ajuntament de Barcelona, a través de Projectes Urbans i Mobilitat, i TMB estan treballant els plecs tècnics i administratius amb els quals els pròxims mesos es licitarà la redacció d'un projecte que integrarà la urbanització de l'avinguda Tibidabo, des de la plaça Kennedy fins a la del doctor Andreu, l'actualització dels vehicles i la rehabilitació del conjunt de les cotxeres del tramvia.

Imatge
Vista general de l'obra en curs a les cotxeres del Tramvia Blau / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

La nau després de la retirada dels elements de fusta / Foto: TMB

Darrera modificació
dimarts, febrer 26, 2019 - 12:09
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/obres-de-renovacio-integral-de-coberta-de-nau-2-de-cotxera-tramvia-blau