Autor
Marta Espinosa

La previsió d’arribada del proper autobús en temps real, a través d’Alexa

L'assistent de veu intel·ligent creat per Amazon suma una nova funcionalitat de TMB, l’iBus, que ofereix el temps d’espera a les parades de la xarxa de bus.

"Alexa, obre iBus Barcelona i digue’m el temps de pas de l’autobús 62 per la parada 1082": així de senzill, interpel·lant directament Alexa, l’usuari pot saber quant triga a arribar el bus a la seva parada habitual. Només s’ha de preguntar a Alexa, indicant que obri l’app o funcionalitat iBus Barcelona i dir el número de la línia i el codi de la parada. Automàticament Alexa respon amb els minuts que falten perquè arribi l’autobús, és a dir, la mateixa informació que ofereix l'app mòbil de TMB (TMB App) o les pantalles dinàmiques d'informació existents a les marquesines i pals de parades.

Si l’usuari és en una parada que té més d’una línia de bus, se li pot demanar a Alexa que informi dels temps de pas de totes les línies, i no d’una en concret, amb la fòrmula "Alexa, demana a iBus Barcelona informació de la parada 1082". També es pot accedir a aquesta informació dient només el codi de la parada en qüestió, "parada 1082"; Alexa respondrà amb els temps d’espera de les línies que hi tenen parada.

Aquesta nova funcionalitat desenvolupada per TMB i Amazon se suma a la informació sobre l’estat del servei de les línies de la xarxa de metro que està disponible des del mes de novembre passat. TMB se suma així a l'experimentació amb nous canals d'intel·ligència artificial i comandament de veu i es posiciona com a empresa innovadora i capdavantera en l'ús de les noves tecnologies, tot oferint una nova via d'informació de servei als usuaris. 

Però què es Alexa? L’usuari veu un simple altaveu al qual donar ordres, però en realitat és molt més, es tracta d’un assistent domèstic creat per Amazon basat en la veu i que utilitza la tecnologia de la intel·ligència artificial. L'ús d'Alexa és senzill, només cal fer una pregunta i Alexa respon de manera instantània. A més reprodueix música, llegeix notícies, estableix temporitzadors i alarmes, verifica puntuacions esportives, controla els llums a casa, etc.

Darrera modificació
dilluns, agost 14, 2023 - 13:03
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/previsio-darribada-proper-autobus-temps-real-traves-dalexa