Autor
Redacció

Nova sentència de presó i allunyament a un vàndal grafiter per danys al metro

El jutjat 27 aplica el Codi Penal per castigar les pintades murals sobre un tren de la línia 2 el 2017. L’autor no podrà entrar al metro durant dos anys.

El titular del jutjat penal número 27 de Barcelona ha qualificat de “delicte agreujat de danys” les pintades murals realitzades per un vàndal grafiter sobre un tren de la línia 2 de metro el 2017. En conseqüència, li ha imposat una pena d’un any de presó, que ha quedat en suspens, inhabilitació especial, multa i la prohibició d’accés al metro de Barcelona durant dos anys.

La sentència, que es va dictar el gener passat amb la conformitat de les parts i per tant és ferma, considera provat que l’encausat, junt amb una altra persona no identificada, va pintar murals en el frontal i dos laterals d’un dels cotxes d’un tren de la sèrie 9000 que estava aturat a la cua de maniobres de la línia 2 a Paral·lel, la matinada de l’11 de juny del 2017. Els danys van ser valorats per Metro en 795,96 euros, en concepte de neteja i reposició de materials, quantitat que el vàndal haurà de pagar en concepte d’indemnització per responsabilitat civil.

L’aplicació del delicte de danys previst al Codi Penal a la realització de murals en trens és una de les propostes dels operadors ferroviaris per frenar l’insuportable impacte social i econòmic del vandalisme grafiter, davant l’evidència que no és un simple deslluïment que una neteja pugui solucionar, que hi ha un deteriorament del material mòbil i una pertorbació del servei públic de transport, essencial per a la comunitat.

En aquest sentit, el novembre passat un altre jutjat de Barcelona, el 19, ja va dictar una sentència d'un any de presó, multa i privació d'accés al metro durant sis mesos contra un grafiter que va ser considerat culpable d'un delicte de danys en béns d'ús públic comunal per una intrusió per pintar murals en un tren el 2015 a l'estacionament de la Pau, de la línia 4.

Darrera modificació
dijous, febrer 7, 2019 - 12:07
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/nova-sentencia-de-preso-allunyament-vandal-grafiter-danys-metro