Autor
Redacció

El bus a demanda ha donat servei a 515 passatgers els primers vuit dies

En l’inici de la prova pilot, 205 persones s’han registrat per fer servir l’innovador sistema de transport implantat a Torre Baró, a Nou Barris.

En els primers vuit dies de servei –del 21 al 28 de gener–, el bus a demanda de Torre Baró ha transportat 515 persones en 376 serveis. És una dada facilitada avui per la tinent d'alcaldia i regidora de Nou Barris, Janet Sanz, i la regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Mercedes Vidal, que s'han desplaçat al barri per conèixer de primera mà aquesta solució innovadora de transport públic que s'aplica per primera vegada a Barcelona.

Com ja vam informar, l'Ajuntament de Barcelona i TMB van posar en marxa el 21 de gener passat un nou transport amb autobús a demanda a Torre Baró, al districte de Nou Barris. Mitjançant aquest servei, que es denomina El Meu Bus, qualsevol persona pot desplaçar-se d'un punt a un altre del barri i accedir a la resta de la xarxa de transport públic amb els abonaments i targetes habituals de tarifa integrada. Només cal que l'usuari es registri i faci la sol·licitud a través d'una aplicació o d'una trucada de telèfon gratuïta, i tindrà el vehicle (un minibús adaptat a persones amb mobilitat reduïda) al lloc i a l'hora que el demanin.

El recorregut del bus a demanda es basa en un sistema intel·ligent que encaixa les sol·licituds de desplaçament rebudes amb antelació. El trajecte es pot sol·licitar en qualsevol moment, si bé es recomana que la petició es faci amb prou antelació a l'hora de recollida per garantir el bon funcionament del servei.

Hi ha 28 parades fixes per escollir el lloc de pujada, l'hora (dins de l'horari establert, de 7 a 20.30 els feiners, de 8 a 20.30 els dissabtes i de 9 a 20.30 els festius) i el punt de baixada, per a un sol dia o bé de manera periòdica. La mateixa aplicació, que també es diu El Meu Bus i es pot descarregar de franc a les botigues virtuals d'Apple i Android, serveix per modificar una petició o cancel·lar-la.

Mitjana de 27 passatgers al dia

En els vuit dies inicials, El Meu Bus ha tingut una mitjana de 72 passatgers els dies feiners, mentre que el dissabte es van atendre 38 usuaris i el diumenge, 45. En total, el bus a demanda ha recorregut 819,5 quilòmetres.

El gruix de desplaçaments s'han realitzat entre la part alta i la part baixa de Torre Baró. Les parades més sol·licitades són la de Castellví-Lliçà —15%— i Prats de Rei-Castell d'Argençola —9%—, totes dues a la part alta. A més, la majoria de serveis han servit al passatger per desplaçar-se a equipaments i serveis del barri, com ara a les escoles o al centre d'atenció primària, i per fer transbords a altres transports públics.

A través de l'app s'han sol·licitat al voltant del 67% dels serveis, mentre que la resta s'han programat a través de trucades telefòniques. El sistema té registrats 205 usuaris —la majoria amb edats entre els 35 i els 54 anys—, i la valoració mitjana que ha rebut és de 4,6 punts sobre 5.

Més informació a la nota de premsa de l'Ajuntament de Barcelona.

Imatge
El minibús assignat al servei a demanda pujant pel carrer Castellví / Foto: Pep Herrero (TMB)

Mercedes Vidal, Janet Sanz i un representant de l'associació de veïns en la trobada amb mitjans d'aquest matí / Foto: Pep Herrero (TMB)

Darrera modificació
divendres, febrer 1, 2019 - 13:24
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/bus-demanda-ha-donat-servei-515-passatgers-primers-vuit-dies