Autor
Redacció

Per què un sensellar convertit en artista està agraït als conductors de bus de San Francisco

Podria semblar una ficció contemporània, però la peripècia de Kurt Schwartzmann és real, segons hem llegit a la premsa de San Francisco (Califòrnia, EUA), on viu i treballa aquest artista atípic. La notícia és que exposa les seves obres al LightHouse, una entitat d'ajuda a persones cegues i amb dificultats de visió, com ell mateix, que va perdre la visió de l'ull esquerre el 2006 a causa de complicacions de la sida. Però el que crida l'atenció és que els 64 dibuixos exposats formen un homenatge multicolor a l'empresa municipal d'autobusos de San Francisco (popularment, la Muni) i els seus empleats: l'ha titulat Yellow Line. A tribute to SF  Muni operators.

"Quan no tenia res, la Muni em va oferir un trajecte i un refugi", recorda Schwartzmann. Era el 2008, quan no tenia sostre ni feina ni família. Seia en una parada amb una maleta, buscant un lloc on fer-se passar el fred, quan un autobús es va aturar i va obrir la porta. Tot i que no tenia ni un dòlar per al bitllet, la conductora el va fer pujar perquè li fes companyia a bord, i s'hi va quedar fins al final del torn de treball.

Per això, Kurt, que ara viu feliçment establert amb el seu marit i un gos, té sempre present el valor social del transport públic i ho transmet en el seu art. Els seus dibuixos, que descriu com a "llesques de vida", estan inspirats en els viatges amb autobús que feia assegut al seient del davant. I no ha parat fins a dedicar tota una exposició a agrair als conductors l'amabilitat i la compassió amb què el van tractar.

Darrera modificació
divendres, febrer 1, 2019 - 08:09
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/que-sensellar-convertit-artista-esta-agrait-conductors-de-bus-de-san-francisco