Autor
Redacció

L'innovador transport públic a demanda entrarà en servei a Torre Baró el 21 de gener

El Meu Bus farà el recorregut entre les parades que sol·licitin anticipadament els veïns del barri mitjançant una aplicació o bé trucant a un telèfon gratuït.

L'Ajuntament de Barcelona i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) posaran en marxa el 21 de gener vinent un nou transport amb autobús a demanda a Torre Baró, al districte de Nou Barris, com a solució innovadora (i pionera dins la ciutat) a les necessitats de mobilitat dels veïns i veïnes del barri. Es tracta de l'inici d'una prova pilot de dos anys de durada sobre la qual ha començat ja la difusió de fullets informatius perquè la coneguin els usuaris potencials.

Mitjançant el nou servei, que es denomina El Meu Bus, qualsevol persona podrà desplaçar-se d'un punt a un altre del barri i accedir a la resta de la xarxa de transport públic amb els abonaments i targetes habituals de tarifa integrada. Només hauran de registrar-se i seguir les indicacions.

El recorregut del bus a demanda es basa en un sistema intel·ligent que encaixa les sol·licituds de desplaçament rebudes amb antelació (com més antelació, més garantia que pugui ser atesa). Hi ha 28 parades fixes per escollir el lloc de pujada, l'hora (dins de l’horari establert, de 7 a 20.30 els feiners, de 8 a 20.30 els dissabtes i de 9 a 20.30 els festius) i el punt de baixada, per a un sol dia o bé de manera periòdica. La mateixa aplicació, que també es diu El Meu Bus i es pot descarregar de franc a les botigues virtuals d'Apple i Android, serveix per modificar una petició o cancel·lar-la.

Imatge
Imatge identificativa del minibús assignat al servei a demanda

Imatge identificativa del minibús assignat al servei a demanda / Imatge: TMB

Darrera modificació
dijous, gener 17, 2019 - 11:34
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/linnovador-transport-public-demanda-entrara-servei-torre-baro-21-de-gener