11.01.2019
Autor
Premsa TMB

La campanya 'Viatja amb Karma' de TMB crida a aturar la violència masclista al transport públic

Subtítol

“Volem viatjar tranquil·les!” és el missatge que des d’avui es difon mitjançant un vídeo i una falca al metro i els autobusos de Barcelona

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i l’Ajuntament de Barcelona han començat avui una campanya per combatre les actituds i els comportaments masclistes que afecten les dones al transport públic. “Volem viatjar tranquil·les! A TMB no hi ha lloc per al masclisme” és el missatge que dona el personatge de la campanya, Karma, en un vídeo i una falca publicitària que han començat a distribuir-se avui.

El vídeo serà difós pel sistema MouTV de videoinformació de les xarxes de metro i autobusos, així com per les xarxes socials, mentre que les falques se sentiran en diversos programes de ràdio. També es difondrà el missatge en plafons digitals de publicitat de la xarxa de metro.

Les dones que han estat víctimes de la violència masclista assenyalen l’esfera pública com l’escenari més habitual de l’assetjament sexual que han patit, i entre els espais públics el transport figura en primer lloc, amb el 21,6% dels casos. És una dada de l’Enquesta de Violència Masclista del 2016 impulsada per la Regidoria de Feminismes i LGTBI, que es basa en més de 4.000 entrevistes realitzades a dones de 16 anys o més residents a la ciutat de Barcelona.

‘Viatja amb Karma’

L’acció contra la violència masclista s’insereix dins la campanya de llarga durada Viatja amb Karma que desenvolupa TMB des del 2017 per assenyalar els comportaments i les actituds incorrectes i insolidàries en el transport públic, i també reforçar els bons comportaments, que són els habituals de la gran majoria. El nom del personatge juga amb el concepte filosòfic de karma, entès com el conjunt d'actes —positius, negatius o neutres— que efectua cada individu i que marquen la seva consciència i condicionen el seu futur.

El juny del 2017, dins d’aquesta campanya paraigua, es van difondre missatges contra l’eixarrancament o ocupació excessiva d’espai en els seients als transports públics, comportament en què solen incórrer homes. “Quan seguis, respecta l’espai dels altres” era la consigna.

En l’actualitat, la Karma està insistint en la necessitat de quedar-se al costat dret de les escales mecàniques del metro i els pròxims dies té previst donar missatges perquè els usuaris deixin sortir dels trens abans de pujar-hi, entre d’altres mesures per afavorir la bona convivència.

Darrera modificació
11.01.2019
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/campanya-viatja-amb-karma-de-tmb-crida-aturar-violencia-masclista-transport-public