Autor
Redacció

Entra en vigor la tarifa metropolitana del transport públic a l’àrea de Barcelona

Les targetes multiviatge, com la T-10, i els abonaments del sistema integrat mantenen els mateixos preus del 2018 i no caducaran fins a final d’any.

Imatge
Mapa de zones del sistema tarifari integrat, amb l'abast de la tarifa de la zona 1

Aquest dimarts, 1 de gener del 2019, la novetat en el transport públic col·lectiu a l’àrea de Barcelona és l’entrada en vigor la tarifa metropolitana: per a tots els desplaçaments que tinguin tant l’origen com la destinació en un dels 36 municipis de l’AMB, el preu a aplicar és el d’una zona tarifària.

La tarifa metropolitana, aprovada el 24 d’octubre passat per l’ATM a proposta de l’AMB, no suposa un canvi d’ubicació dels municipis en la zonificació del sistema tarifari, sinó que comporta una rebaixa del preu, de fins al 49%, en els desplaçaments entre municipis de l’AMB que pertanyen a zones diferents: per exemple, entre Sant Cugat del Vallès i Barcelona, o entre Barcelona i la Universitat Autònoma. Això val tant si els viatges es fan amb títols integrats (excepció feta de la T-16) com si es fan amb un bitllet senzill.

Pel que fa a les tarifes del sistema integrat, l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) va comunicar el 13 de desembre passat que es prorroguen i per tant aquesta propera matinada no canviaran. La congelació abasta tots els títols integrats utilitzables a les xarxes de TMB, com ara la T-10, T-50/30, T-70/30, T-mes, T-trimestre, T-dia, més les variants de títols per a famílies nombroses i monoparentals, així com el bitllet senzill. La T-jove i la T-mes bonificada per a persones en situació d’atur ja es van congelar l’any passat.

En conseqüència, els títols de transport adquirits el 2018 no caducaran i es podran continuar utilitzant fins al 31 de desembre del 2019.

Per la seva banda, TMB manté invariables les tarifes dels transports d’oci (Telefèric i Barcelona Bus Turístic) i actualitza els preus dels abonaments per dies Hola Barcelona Travel Card, entre 20 i 40 cèntims segons la durada, i del bitllet especial dels autobusos del futbol, que passa a costar 3,20 euros.

Darrera modificació
dilluns, desembre 31, 2018 - 09:24
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/entra-vigor-tarifa-metropolitana-transport-public-larea-de-barcelona