Autor
Oriol Pàmies

Obres nocturnes de renovació integral de via a la línia 1 entre Marina i Clot

Els treballs en aquest tram de metro, de més de 60 anys d’antiguitat, es realitzen de matinada en petites seccions i sense afectacions en el servei.

Aquest hivern TMB executa les obres de renovació de la superestructura de via en el tram de la línia 1 de metro entre les estacions de Marina i Clot. Es tracta d'un túnel construït els anys 50 del segle passat en què tant part del carril com de les travesses i el balast havien arribat al final de la vida útil i havien de ser substituïts.

L'obra es realitza a les nits, en les hores en què no hi ha circulació de trens, per no afectar el servei. Això comporta una elevada exigència de precisió en el desplaçament de la maquinària i la coordinació dels equips de treball, perquè la via estigui disponible puntualment cada matí. També és per això que els treballs s’allarguen uns quants mesos: es van iniciar el novembre i duraran fins a l’abril vinent.

L'actuació inclou la retirada del carril i les travesses de fusta, en seccions de 18 metres, la retirada del balast vell, la col·locació de les noves seccions de carril i travesses de formigó, l'aportació de nou balast i el condicionament final mitjançant la màquina batonadora. També es construeixen nous drenatges i està previst substituir un aparell de via de tipus diagonal a Glòries. En total la renovació abasta 1.650 metres de via simple i TMB hi destina 2,6 milions d'euros del pressupost d'inversions.

Darrera modificació
dijous, desembre 27, 2018 - 09:33
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/obres-nocturnes-de-renovacio-integral-de-linia-1-entre-marina-clot