Autor
Redacció

Ramón Esono i el projecte 'Umbral': art reivindicatiu en primera persona

El projecte artístic Umbral (que aquests dies es pot contemplar en una dotzena d'estacions de la xarxa de metro) és una reflexió sobre fenòmens com els drets humans, el racisme o la migració i esdevé, en si mateix, una proposta a favor de la llibertat d'expressió. Arran de la presentació que en vam fer el dia 10 passat, el diari El País ha publicat una informació sobre la peripècia vital d'un dels artistes del projecte: Ramón Esono

Ramón Esono és un dibuixant de Guinea Equatorial que va passar per la presó al seu país després de criticar, a través d'un blog en forma de còmic, la dictadura de Teodoro Obiang. Com s'explica a l'article, va estar empresonat a Black Beach, el penal militar de Malabo, considerat, com s'assenyala a la peça, un dels més brutals de l'Àfrica. 

Aquesta defensa de la llibertat d'expressió i dels drets humans també es reflecteix a la seva obra. Si voleu conèixer-la, només cal que us apropeu al passadís de metro Diagonal (entre la L3 i la L5), on veureu el vinilat amb el seu treball (Open the gates) sobre les migracions i les vulneracions de drets humans a diferents països. 

Darrera modificació
dijous, desembre 27, 2018 - 08:14
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/ramon-esono-projecte-umbral-art-reivindicatiu-primera-persona