Autor
Redacció

La ciutat xinesa de Shenzhen, pionera mundial a electrificar tota la seva flota de 16.000 busos

La contaminació (no només l'atmosfèrica, també l'acústica o la lumínica) és un problema arreu, però que revesteix especial gravetat a les grans metròpolis mundials. Aquest és el cas de Shenzhen, a la Xina. Però hi està posant remei, perquè aquesta urbs pot presumir de ser la primera que ha electrificat tota la seva flota d'autobusos: 16.000 vehicles, ni més ni menys. I no contents amb això, estan a punt de culminar l'electrificació dels 13.000 taxis que operen a la ciutat.

Sense treure-li mèrit (que en té, i molt) a Shenzhen, és cert (com recorda l'article de The Guardian del qual ens fem ressò) que el projecte s'ha pogut tirar endavant gràcies a les quantioses subvencions econòmiques de les administracions locals i estatals.

Segons explica l'article, la població està prou contenta amb el canvi. Tot i així, la principal companyia d'autobusos de la ciutat, Shenzhen Bus Group, afirma que està valorant incorporar algun soroll artificial als vehicles perquè els vianants els sentin quan s'acosten. En això, a Barcelona ens hem avançat: els busos híbrids i elèctrics de la flota de TMB tenen un avisador acústic que s'engega quan s'està arrencant o aturant l'autobús.

Darrera modificació
dimecres, desembre 19, 2018 - 08:35
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/ciutat-xinesa-de-shenzhen-pionera-mundial-electrificar-tota-seva-flota-de-16000-busos