Autor
Redacció

#TMBrecomana participar al ‘Posa’t la gorra’ el dia 15, en favor dels infants amb càncer

Dissabte 15 de desembre, la 18a edició de la festa 'Posa't la gorra' a Barcelona repeteix escenari (el Parc de la Ciutadella) i estrena gorra. Aquest any, la dissenyadora Agatha Ruiz de la Prada ha creat un model alegre on el seu tradicional cor té un lloc destacat. La festa és una oportunitat perquè les famílies passin un dia divertit mentre ajuden els infants i adolescents amb càncer.  

El matí començarà amb una cercavila i comptarà amb actuacions musicals (entre les quals les dels grups El Pot Petit i Xiula), la participació de l'Alba Florejachs (actriu del Polònia de TV3) i un munt de tallers (de construcció, de pintar cares, jocs gegants, cuina, trenet per als més petits...). Totes les activitats són gratuïtes, l'únic requisit per participar-hi és portar posada la gorra.

Les festes que organitza l'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) ja són un clàssic a les activitats familiars a Catalunya. L'Associació es va fundar el 1987, quan un grup de pares i mares amb fills ingressats amb diagnòstic de càncer van decidir millorar la qualitat de vida d'aquests nens i nenes i les seves famílies durant el procés de tractament, que sovint comporta traslladar-se lluny de casa.

Com que un dels efectes secundaris del tractament per al càncer és la pèrdua dels cabells, els nens afectats es cobreixen el cap amb una gorra. D'aquí el símbol de la festa, que fa que per un dia tots portin la gorra i ajudin amb els fons recaptats a mantenir la gratuïtat dels serveis que ofereix l'AFANOC. La gorra es pot comprar al mateix web de l'Associació. 

TMB hi col·labora fent difusió de la festa.

Darrera modificació
divendres, juny 12, 2020 - 17:19
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/tmbrecomana-participar-posat-gorra-dia-15-favor-infants-amb-cancer