Autor
Redacció

Mercedes Vidal: "Fer competitiu l'autobús era una assignatura pendent de Barcelona"

La presidenta de TMB i regidora de Mobilitat valora la implantació de les 28 línies de la nova xarxa de bus com una transformació "profunda" de la mobilitat en superfície.

La presidenta de TMB i regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Mercedes Vidal, ha valorat la implantació de les últimes cinc línies de la nova xarxa de bus com la culminació del projecte més important de transformació del transport públic en superfície que ha vist la ciutat de Barcelona en dècades“.

Davant els mitjans de comunicació, en una parada de l'àrea d'intercanvi Tetuan, Vidal ha deixat clar que no es tracta d’un procés fàcil, perquè la transformació és molt profunda, i per això ha demanat disculpes als usuaris, ja que “adaptar-se als canvis no és senzill”. No obstant, la regidora ha afegit: “Les millores que aporta la nova xarxa de bus i que ha anat aportant fase rere fase ens reafirmen en la necessitat d’aquest projecte per a la ciutat”.

La regidora ha explicat que el fet que hi hagi un servei d'autobús competitiu, que sigui igual de fàcil i d’automàtic d’utilitzar que el metro, “era una assignatura pendent de la ciutat, que avui, amb la implementació de la nova xarxa de bus, fa un pas enorme per posar-se al nivell d’altres capitals europees”.

Vidal ha afirmat que Barcelona necessita una millora del transport públic en superfície i que aquest projecte “culmina tot un procés necessari per adaptar-nos als nous reptes que ens planteja la contaminació i la necessitat d’un transport més sostenible per a tots els barris de la ciutat”. Avui tenim efectivament desplegat l'esquelet de línies verticals, horitzontals i diagonals, però també ha avançat que per a un funcionament òptim de l'autobús "s’ha d’avançar a dotar-lo d’encara més prioritat als carrers de Barcelona".

Més informació a la nota de premsa de l'Ajuntament de Barcelona.

Imatge
les línies V1 i H2 coincideixen a l'avinguda d'Esplugues / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

V19 a l'àrea d'intercanvi de Tetuan / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

Darrera modificació
dimecres, novembre 28, 2018 - 15:54
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/mercedes-vidal-fer-competitiu-lautobus-era-assignatura-pendent-de-barcelona