Autor
Laura Martínez

L'estació de metro de Zona Universitària de la línia 3 acull 'El túnel de l'Alzheimer'

TMB participa en el projecte d’art contemporani From Bubble, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i ideat per Daniel Bagnon, amb una intervenció que evoca el procés de la malaltia.

From Bubble és un projecte d’art contemporani per conscienciar la ciutadania sobre l'Alzheimer. Impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Daniel Bagnon, la iniciativa analitza les estructures d’un cervell que perd la capacitat per connectar la xarxa neuronal com a conseqüència del deteriorament progressiu ocasionat per l'Alzheimer. Bagnon ho identifica amb bubbles (bombolles), per representar les neurones.

Fins a l’11 de desembre, el passadís interior de la línia 3 de Zona Universitària  es converteix en el Túnel de l'Alzheimer. Es tracta d'una de les més d’un centenar d’accions culturals, científiques i divulgatives al voltant de l’Alzheimer que tindran lloc en diferents equipaments i districtes de la ciutat, així com a les seus de les principals entitats que treballen per l’Alzheimer, amb l’objectiu de conscienciar la població sobre les necessitats socials i de salut que comporta aquesta malaltia i de donar suport a les persones afectades i als seus familiars.

Imatge
Detall de les bombolles que representen neurones / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

Detall de les bombolles, que representen neurones / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

Darrera modificació
dimarts, novembre 20, 2018 - 15:20
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/lestacio-de-metro-de-zona-universitaria-de-linia-3-acull-tunel-de-lalzheimer