Autor
Marta Espinosa

Intervenció artística a l'entrada del metro de Santa Eulàlia, a l'Hospitalet

Des de fa uns dies, un mosaic colorista saluda els hospitalencs i usuaris que accedeixen o surten de l'estació de metro de Santa Eulàlia de la línia vermella. I la intervenció urbana no és en una paret o en forma de mural: es tracta de les columnes ubicades davant l'entrada del suburbà, sota el pont de la Torrassa, a l'avinguda del Metro cantonada amb el carrer Santiago Ramón y Cajal, a l'Hospitalet de Llobregat.

L'obra porta per títol La santa estació, de l'artista Nevenka Pavic, de La Gloria Factoría de Arte, un col·lectiu d'artistes locals. L'original trencadís (que recorda l'obra gaudiniana), ple de color i figures inspirades en els humans, la flora i la fauna, vol canviar a través de l'art la imatge d'una de les entrades i sortides més populars del barri de Santa Eulàlia.

La intervenció artística consisteix en el revestiment amb mosaic de les columnes del pont de la Torrassa. L'artista ha rescatat una tècnica tradicional del modernisme català i l'ha aplicat en un nou context de contemporaneïtat, tot recuperant un espai urbà. L’actuació s’emmarca en el programa d'actes de celebració del 25è aniversari del Centre Cultural Santa Eulàlia, que culmina aquest dissabte, 17 de novembre.

Darrera modificació
dilluns, agost 14, 2023 - 12:51
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/intervencio-artistica-lentrada-metro-de-santa-eulalia-lhospitalet