Autor
Marta Espinosa

TMB, present aquesta setmana al saló especialitzat Smart Mobility Congress

L'empresa tindrà un estand propi on s'explicaran els projectes innovadors aplicats a les xarxes de metro i bus. Es tracta de la cita mundial sobre transport intel·ligent i tindrà lloc del 13 al 15 de novembre, al recinte firal Gran Via.

L'espai d'exposició de TMB a l'Smart Mobility Congress mostrarà gràficament i de manera sintètica les principals línies de treball en innovació aplicada als transports urbans que han fet de Barcelona una referència internacional. Mitjançant plafons i una pantalla s’explicarà com l’ús de les tecnologies i sistemes intel·ligents permet aconseguir una alta eficiència, el millor servei i el màxim benefici social i ambiental.

Així s'ha d'entendre l'aposta per la digitalització i automatització del metro (hi tindrà presència la recentment estrenada línia 10 de metro), la implantació de sistemes de recuperació d’aigua i energia, el redisseny de la xarxa d'autobusos i la incorporació progressiva de vehicles elèctrics d'emissió zero a la flota.

L'esdeveniment, hereu del saló temàtic BCN Rail, se celebra per segona vegada conjuntament amb l'Smart City Expo World Congress, destacada cimera internacional sobre ciutats intel·ligents. Tots dos són de caràcter professional.

En el marc del saló, TMB, juntament amb la Generalitat i les altres empreses participants, presentarà públicament un nou minibús elèctric de tecnologia avançada i d'emissió zero destinat al servei regular de la ciutat de Barcelona. Aquest prototip ha estat desenvolupat íntegrament per empreses catalanes en el marc de l'estratègia de recerca i innovació per a l'especialització intel·ligent RIS3CAT, gestionada per ACCIÓ i cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya, 2014-2020.

Darrera modificació
dilluns, agost 14, 2023 - 12:51
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/tmb-present-aquesta-setmana-salo-especialitzat-smart-mobility-congress