Autor
Redacció

El 32è Congrés d’Alamys se celebra fins al 15 de novembre a Quito

Les sessions de l'agrupació llatinoamericana del sector ferroviari es dedicaran als “desafiaments i claus per a la implementació eficient de projectes de metros”.

El Congrés d'Alamys, la trobada anual de l'Associació Llatinoamericana de Metros i Subterranis, se celebra aquesta setmana a Quito, la capital de l'Equador. Fins al 15 de novembre, els  operadors, proveïdors i autoritats de transport d'una quinzena de països intercanviaran coneixement, necessitats i projectes per millorar el servei en els sistemes urbans de transport ferroviari.

El congrés girarà al voltant de les bones pràctiques en el llançament i desenvolupament de projectes de noves línies de metro, en un moment que moltes ciutats s'estan plantejant solucions ferroviàries eficients per a les seves necessitats creixents de mobilitat. L'operador local, Metro de Quito, actua com a coorganitzador.

Com és habitual, com a prèvia, avui els socis principals d'Alamys es reuneixen, primer en comitè i després en assemblea general, la número 32, per tractar asumptes organitzatius.

Pel que fa a la participació de TMB, el conseller delegat, Enric Cañas, moderarà una de les sessions de debat, el dia 14, amb el títol Gestió de nous projectes a Llatinoamèrica respecte a planificació, construcció, finançament, operació i relació amb la comunitat. S’hi exposaran els exemples de planificació dels metros de Panamà, São Paulo i Rio de Janeiro.

Alamys es va crear l'any 1986 amb l'objectiu de facilitar l'intercanvi d'experiències i tecnologies entre els països de Llatinoamèrica i de la península Ibèrica pel que fa al transport urbà ferroviari. TMB és membre actiu d'Alamys i dels diferents comitès i òrgans, i entre el 2013 i el 2017 en va exercir la presidència.

Més informació al web d'Alamys.

Darrera modificació
dilluns, novembre 12, 2018 - 08:27
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/32e-congres-dalamys-se-celebra-fins-15-de-novembre-quito