07.11.2018
Autor
Premsa TMB

Ampliació del programa de vigilància de la salut dels treballadors de Metro

Subtítol

TMB posa en marxa reconeixements específics per al personal en actiu potencialment exposat a l’amiant i per a la resta de la plantilla

El Servei de Salut i Benestar Laboral de Metro ha informat avui de l’inici d’un pla de reconeixements mèdics específics per al personal de l’empresa potencialment exposat a materials amb contingut d’amiant, com a complement del programa oficial de vigilància de la salut pel mateix motiu, que ja segueix una part de la plantilla.

Els reconeixements seran voluntaris i començaran la setmana que ve, amb l’objectiu que en una primera fase es realitzin al llarg dels mesos de novembre i desembre i continuïn a partir de gener del 2019. Hi podrà participar tot el personal que al llarg de la seva vida laboral hagi treballat als departaments de Material Mòbil, Senyals i Comunicacions, Tramvia Blau i Manteniment d’Estacions i que estan en actiu. Això situa en 543 el total de persones de la plantilla que es podran fer l’examen mèdic.

A més, de manera addicional, s’ha ofert a la resta de la plantilla de Metro la possibilitat d’acollir-se a una campanya especial de detecció de malalties respiratòries per a la tranquil·litat de tothom. Es tracta de proves, sempre voluntàries, per detectar afeccions respiratòries susceptibles de tractament mèdic precoç, que es programaran prèvia sol·licitud al llarg dels pròxims sis mesos.

Recordem que, des que Metro de Barcelona està desenvolupant el programa de vigilància de la salut establert per les autoritats sanitàries el 2002 per exposició potencial a l’amiant, no s'ha diagnosticat cap cas d’asbestosi pulmonar, mesotelioma pleural, ni càncer de pulmó o de mediastí entre les persones participants.

Les mesures anunciades avui, igual que les adoptades i anunciades anteriorment, s’emmarquen en la voluntat de TMB d’afrontar la problemàtica de la presència de materials amb amiant posant sempre com a prioritat per damunt de tot la seguretat i la salut de les persones, tant dels usuaris com dels treballadors de Metro i de les empreses contractades.

Darrera modificació
16.11.2021
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/ampliacio-programa-de-vigilancia-de-salut-treballadors-de-metro