Autor
Laura Martínez

La Smart City Week divulga el funcionament dels centres de control de metro i bus

Ciutadans interessats per la tecnologia aplicada als serveis públics han tingut l'oportunitat de veure de prop els nuclis de gestió que mantenen vives les dues principals xarxes de transport de Barcelona.

La Smart City Week és una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona per reflexionar i experimentar sobre la relació entre les persones, la tecnologia i les ciutats. L’objectiu consisteix a apropar a la ciutadania el concepte de ciutat intel·ligent, entès com la capacitat d’utilitzar les noves tecnologies i el coneixement acumulat en l’art de fer ciutat per avançar cap a un entorn urbà més inclusiu i sostenible.

Ahir va ser el torn d'apropar aquesta iniciativa al Centre de Control de Metro,  que funciona tot l’any, les 24 hores del dia, i fa servir la tecnologia més avançada per garantir el funcionament correcte de la xarxa. Durant l'activitat els visitants, uns 25, van poder resoldre els seus dubtes sobre el servei de metro i les tecnologies que utilitza en el seu dia a dia (circulació de trens, assistència a les estacions, energia, informació als clients, seguretat...).

Avui serà el torn del Centre de Control de Bus, des d'on es gestionen les línies regulars i turístiques de TMB, es fa el seguiment de tots els vehicles, es vetlla per la regularitat del servei i s'atenen les incidències.

Darrera modificació
dijous, novembre 8, 2018 - 10:43
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/smart-city-week-divulga-funcionament-centres-de-control-de-metro-bus