Autor
Redacció

‘Propera parada’, un projecte fotogràfic que explora l’entorn d’estacions perifèriques

Fotografia de l'exterior de Zona Universitària per al projecte 'Propera parada' / Foto: Carlos Javier Bolaños
propera-parada-carlos-javier-bolano-zona-universitaria.jpg
Download this file (171.98 KB)

Al voltant de les estacions menys cèntriques del metro de Barcelona, el fotògraf Carlos Javier Bolaños ha desenvolupat un projecte documental, del qual presentem una mostra per gentilesa de l'autor.

Sota el títol Propera parada se'ns presenta un projecte fotogràfic que “busca exposar un paisatge urbà diferent de l'icònic i emblemàtic referent barceloní, per tal d'analitzar la realitat social, econòmica, cultural i/o política de les zones limítrofes de la Ciutat Comtal”, en paraules del mateix Bolaños. Per tant, sense entrar a qüestionar la vàlua del paisatge urbà més conegut i visitat per estrangers, aquesta iniciativa indaga sobre “l'altra cara d'aquest espai”, és a dir, les àrees urbanes que voregen la ciutat, les quals estan caracteritzades per alts nivells de densitat demogràfica i constructiva, en què els seus habitants desenvolupen dia a dia els seus projectes de vida.

Aquest projecte documental ensenya els paisatges urbans que es troben en cadascuna de les sortides de les últimes estacions de les línies del metro de Barcelona, ​​però, a més, inclou el mateix sistema de transport, ja que les estacions són “una part fonamental del paisatge barceloní i representen d'una manera o altra un factor d'identitat de l'entorn i dels seus habitants”. Per tant, al llarg de la peça l'autor exposa dues fotografies per a cadascuna de les sortides, és a dir, a la part esquerra la que exhibeix l'entrada i/o sortida de les estacions del metro, i a la part dreta una imatge realitzada des del mateix punt però just cap enrere, és a dir, a 180 graus, en la qual s'aprecia el paisatge immediat al sortir de l'estació, que, per cert, sempre sol passar desapercebut per a nosaltres, els usuaris del sistema.

Imatge
Fotografies de costats oposats de l'entorn de l'estació Vall d'Hebron / Foto: Carlos Javier Bolaños

Fotografies de costats oposats de l'entorn de l'estació Vall d'Hebron / Foto: Carlos Javier Bolaños

Darrera modificació
divendres, desembre 7, 2018 - 08:49
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/propera-parada-projecte-fotografic-que-explora-lentorn-destacions-periferiques