Autor
Redacció

Metro i autobús obtenen valoracions màximes entre els serveis urbans de Barcelona

L'enquesta municipal constata l'opinió majoritàriament favorable a la reestructuració de la xarxa de bus, que culminarà aquest mes de novembre, i l'increment d'oferta de l'últim any.

Els ciutadans de Barcelona han tornat a apujar aquest any la nota als serveis que opera TMB: quatre dècimes més al metro, que passa del 7,1 al 7,5, i tres dècimes més per a l'autobús, del 7,0 al 7,3. Això vol dir que tots dos serveis de transport han obtingut la valoració més alta des del 1996, inici de la sèrie d'aquests estudis d'opinió que fa l'Ajuntament a partir d'enquestes a ciutadans.

L'apartat que sondeja la percepció ciutadana sobre l'evolució recent dels serveis públics també és molt favorable al transport públic, ja que l'autobús torna a aparèixer com el que més ha millorat els últims 12 mesos. El 50,9% dels barcelonins consideren que ha millorat, i hi ha un altre 24,6% que el veuen igual; això suma un 75,5%. En el període d'estudi s'ha continuat desenvolupant el projecte de la nova xarxa de bus i a més s'ha iniciat un increment de servei que culminarà aquest mes de novembre.

En el cas del metro són més, el 42,9%, els que el veuen igual, i en segon lloc queda el 37,0% que perceben que ha millorat; en total, el 79,9%.

El treball de camp de l'Enquesta de Serveis Municipals 2018 (6.000 entrevistes a residents més grans de 18 anys) es va realitzar entre el 3 d'abril i el 6 de juliol passats.

En el bloc de preguntes sobre la imatge de la ciutat, ha baixat encara més la preocupació sobre els transports i les infraestructures, des del vuitè lloc al desè. L'assenyalen com la principal inquietud el 3,5% dels ciutadans, mentre que el 2017 eren el 5%. El que més preocupació genera és l'accés a l'habitatge, apuntat pel 12,8% com a principal problema, seguit del turisme (10,3%) i la circulació (7,4%).

La dotació de transport públic és considerada molt bona o bastant bona pel 85,9% dels enquestats.

En aquest enllaç es pot consultar el document de resum de l'estudi, realitzat per l'Ajuntament de Barcelona.

Darrera modificació
divendres, novembre 2, 2018 - 08:19
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/metro-autobus-obtenen-valoracions-maximes-entre-serveis-urbans-de-barcelona