Autor
Marta Espinosa

La informació sobre l'estat del servei a la xarxa de metro, ara també a Alexa

TMB integra la nova funcionalitat sobre el servei a les línies del suburbà barceloní a l'innovador Alexa, l'assistent virtual per veu creat per Amazon que acaba d'arribar al mercat espanyol. 

TMB se suma al llançament d’Alexa i Echo a Amazon.es i és per això que ha desenvolupat una nova funcionalitat o skill (així apareix dins el menú d'Amazon Alexa) que l’usuari podrà incloure dins el resum de notícies o flash briefing d’aquest servei de veu ubicat en el núvol d’Amazon, per informar-se sobre l’estat del metro en el moment de la consulta. Però què es Alexa? L’usuari veu un simple altaveu al qual donar ordres, però en realitat és molt més, es tracta d’un assistent domèstic basat en la veu i que utilitza la tecnologia de la intel·ligència artificial.

En aquest sentit, dins la funcionalitat Resum de notícies, l'usuari d'Alexa podrà afegir la informació (en castellà) de l'estat del servei al metro de Barcelona, davant de la demanda "dime las noticias del día" o similars. Així, dins el resum informatiu diari inclourà la normalitat o les afectacions al servei de metro (si la línia està aturada o si funciona parcialment, quines estacions estan afectades), i mencionarà sempre al final del missatge el web de TMB, el perfil de Twitter @TMBinfo i la TMB App, per si l'usuari vol ampliar la informació. 

TMB se suma així a l'experimentació amb nous canals d'intel·ligència artificial i comandament de veu i es posiciona com a empresa innovadora i capdavantera en l'ús de les noves tecnologies, tot oferint una nova via d'informació de servei als usuaris, en aquest cas, a través d'Amazon Alexa. La previsió de la companyia és afegir noves funcionalitats a Alexa Amazon per seguir millorant l'experiència de viatge dels usuaris. 

Què és Alexa?

Alexa és el servei de veu d’Amazon. És el cervell darrere d’Amazon Echo i altres dispositius habilitats per Alexa, altaveus controlats per veu dissenyats completament al voltant de la veu, que responen les preguntes dels usuaris, reprodueixen música, llegeixen notícies, estableixen temporitzadors i alarmes, verifiquen puntuacions esportives, controlen els llums a casa i molt més. L'ús d'Alexa és senzill, només cal fer una pregunta, i Alexa respon de manera instantània. Com més s’usa, més s’adapta als patrons de parla, vocabulari i preferències de l’usuari.

A més compta amb funcionalitats que permeten al consumidor crear una experiència més personalitzada (rebre informació breu, demanar menjar, sol·licitar una revisió de l’estat de salut, etc), similar al funcionament de les aplicacions del mòbil, però dins del comandament per veu Alexa.

Darrera modificació
dilluns, agost 14, 2023 - 12:51
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/informacio-sobre-lestat-servei-xarxa-de-metro-ara-tambe-alexa