Autor
Redacció

L'1 de gener del 2019 entrarà en vigor en els 36 municipis de l'AMB la tarifa plana del transport

Es fa efectiva l'equiparació de preus en els viatges dins de les corones 1 i 2, com a primer pas del nou sistema tarifari que s'ha d'implantar el 2021.

A partir de l'1 de gener del 2019, tots els usuaris del sistema integrat de transport públic pagaran les tarifes de la primera corona per als desplaçaments entre els 36 municipis que formen part de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), també en els 18 que són a la zona tarifària 2. Així ho ha acordat el consell d'administració de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), a proposta de l'AMB.

Aquesta mesura s’aplicarà únicament en els trajectes que tinguin origen i destí dins de l’àmbit dels 36 municipis que integren l’AMB i no suposa cap canvi de zona tarifària, han precisat les administracions consorciades a l'ATM en un comunicat.

La tarifa plana s’aplicarà a tots els títols integrats de la gamma ATM (excepte a la targeta T-16) i als bitllets senzills, i representarà un augment de 4,6 milions de viatges anuals, que se sumaran als 50 milions de viatges anuals que es realitzen actualment entre els municipis de l’AMB de la primera i la segona corona.

El president del consell d’administració de l’ATM i conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda, i la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, han detallat avui el nou model, que suposa la base d’un nou sistema d’integració tarifària que es vol implantar a partir del 2021.

Imatge
Mapa de l'AMB amb la diferenciació de zones tarifàries

Darrera modificació
dijous, octubre 25, 2018 - 09:02
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/l1-de-gener-2019-entrara-vigor-36-municipis-de-lamb-tarifa-plana-transport