Autor
Redacció

TMB participa en el programa de la Guàrdia Urbana per a la seguretat de la gent gran

Les primeres sessions han tingut lloc ahir i avui als barris de la Sagrada Família i el Besòs, i inclouen una demostració de com es pot viatjar amb autobús de manera segura.

Aquesta setmana ha començat el projecte Gent gran: volem la teva seguretat, que busca evitar l’accidentalitat entre les persones de més de 65 anys informant-los, formant-los i modificant conductes per millorar la seva pròpia seguretat i la de la resta d’usuaris.

El projecte, treballat conjuntament i en coordinació entre Guàrdia Urbana, la Direcció de Serveis a la Infància, Joventut i Gent Gran de l’Ajuntament de Barcelona, i TMB, s'ha iniciat als barris de la Sagrada Família i Besòs, i consisteix en una sessió de sensibilització i demostració sobre el terreny dels comportaments segurs que cal tenir en l'entorn urbà, inclòs el transport públic. En cada sessió hi participen fins a 15 persones, normalment vinculades a algun casal de gent gran.

Dins les sessions de formació, una de les activitats fa referència al transport públic i es realitza amb la participació de personal de Bus i del departament d'Accessibilitat de TMB. Els participants pugen a un autobús i personal tècnic de TMB i de la unitat d'investigació i prevenció d'accidents de la Guàrdia Urbana expliquen els comportaments de seguretat que han de seguir els usuaris des de la perspectiva d’un passatger per evitar caigudes a l’interior del vehicle i com s'ha de pujar i baixar de l’autobús amb seguretat.

La formació busca igualment reforçar els hàbits de seguretat en la mobilitat com a vianants en l'entorn del barri i avançar en la visió zero d'accidentalitat viària. En aquest sentit, el projecte posa el focus en un col·lectiu especialment vulnerable, ja que vora del 35% dels atropellaments que hi ha a la ciutat tenen com a protagonistes persones més grans de 65 anys. La xifra també és alta entre les víctimes mortals per atropellament.

Darrera modificació
dijous, octubre 25, 2018 - 09:09
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/tmb-participa-programa-de-guardia-urbana-seguretat-de-gent-gran