Autor
Redacció

La plataforma kV 25/30, satisfeta per la decisió d'aplicar la reforma en les línies de 30 kV

Demana al Govern central el mateix tractament per a les més de 4.500 empreses, entre les quals TMB, que actualment estan en 25 kV pagant un sobrecost anual de 250 milions d' euros.

Els responsables de la Plataforma energètica kV 25/30 han manifestat la seva satisfacció per la decisió del Consell de Ministres de posar en pràctica finalment l'acord pel qual es posa fi a la discriminació tarifària per a les empreses enquadrades entre 25 i 30 kV, una de les reivindicacions que la plataforma formula des de fa temps davant diferents institucions i partits polítics.

En concret l'acord consisteix a eliminar la tarifa 6.1.B i englobar les tensions de 30 a 36 kV a la tarifa 6.2, la qual cosa suposa per a 1.250 empreses de sis comunitats autònomes, la correcció d'un sobrecost tarifari que històricament ha suposat 100 milions d'euros l'any.

Si bé per a la kV25-30 l'acord és satisfactori, el problema segueix sense resoldre's en la seva totalitat, ja que encara persisteix la discriminació per a les empreses emmarcades en la tarifa de 25 kV que superen les 4.500 i que estan pagant 250 milions d'euros a l'any per estar mal enquadrades. TMB es troba en aquest cas.

La plataforma energètica kV 25-30 està promoguda per SIGUI Empreses Alavesas, Grup ASE, Federació Espanyola d'Associacions de Fonedors (FEAF), Desenvolupament Protecció Ambiental, Metro Bilbao i Transports Metropolitans de Barcelona, que al costat d'un centenar d'empreses associades porten mesos reivindicant la eliminació de la discriminació tarifària.

Darrera modificació
dimecres, octubre 10, 2018 - 08:15
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/plataforma-kv-2530-satisfeta-decisio-daplicar-reforma-linies-de-30-kv