08.10.2018
Autor
Premsa TMB

Un dia d'accions al metro per sensibilitzar i fer visibles els trastorns mentals

Subtítol

El 10 d’octubre, Dia Mundial de la Salut Mental, es desenvolupa en diverses estacions de la xarxa la campanya solidària escollida pels treballadors de TMB per al 2018

El proper dimecres, 10 d'octubre, TMB i Salut Mental Catalunya (SMC) dedicaran tota la jornada a la campanya Mou-te per la salut mental, amb un ventall d'activitats centrades a informar i sensibilitzar sobre aquests trastorns que afecten bona part de la societat.

Serà la vuitena edició del Mou-te, el projecte solidari de Transports Metropolitans de Barcelona, dins del Pla Director de Cooperació i Solidaritat, que va néixer amb la intenció que fossin els treballadors de l'empresa els protagonistes a l'hora de decidir l'acció social en què la companyia havia de participar.

1 de cada 4 persones patirem un problema de salut mental

Les accions es realitzaran en diferents punts de la xarxa de metro durant la jornada.

De 10 a 18 hores, el vestíbul d'enllaç de l'estació de metro de Clot entre L1 i L2 acollirà diverses activitats (a càrrec de l'Associació Aprenem): elaboració de xapes, habilitació d'un espai per penjar missatges sobre la diversitat i un fotocall per compartir les fotografies a les xarxes socials. 

La resta d'activitats es desenvoluparan al vestíbul principal de l'estació de metro d'Universitat de la L2: venda de llibres sobre salut mental i emocions de 10 a 19 hores (a càrrec d'Obertament),  contacontes Fuig, bèstia, sobre la tristor i la por, destinat a un públic infantil, de 17.30 a 18.20 hores (a càrrec de la Federació SMC), i l'esquetx teatral Kit de construcció: Refent identitats a partir de les 18.30 hores amb diverses repeticions (activitat de la Fundació Els Tres Turons).

Tots units per una causa comuna

Com en totes les edicions passades, aquest projecte és fruit dels suggeriments i propostes dels treballadors de TMB, la participació desinteressada dels quals és fonamental per tirar endavant any rere any aquesta campanya.

En aquesta ocasió Salut Mental Catalunya (SMC), sota la qual hi ha tres entitats de referència del món de la salut mental, ha sigut l’entitat escollida per representar la causa. SMC és la marca compartida per Federació Salut Mental Catalunya, AMMFEINA Salut Mental Catalunya i Fundació Salut Mental Catalunya.

La Federació Salut Mental Catalunya, amb més de 60 entitats a tot Catalunya, dona servei a les entitats federades i a la població en general. Treballa  per a la inclusió social de les persones amb trastorns mentals i per a la millora de les polítiques públiques dirigides a aquest col·lectiu i les seves famílies.

AMMFEINA Salut Mental Catalunya  és una associació sense afany de lucre que des del 2005 agrupa i representa les entitats d’iniciativa social de l’àmbit català, que promouen la inclusió i la no exclusió laboral de les persones amb un problema de salut mental. Enguany són 31 entitats. 

La Fundació Salut Mental Catalunya promou la millora de la qualitat de vida de les persones amb trastorns mentals i dels seus familiars, per afavorir la seva autonomia i integració social i potenciar el seu desenvolupament personal en la comunitat.

Darrera modificació
09.10.2018
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/dia-daccions-metro-sensibilitzar-fer-visibles-trastorns-mentals