Autor
Redacció

Els autobusos Mercedes de Barcelona, uns ‘joves’ de 22 anys que fan servei a l'Havana

Els vehicles donats el 2009 per reforçar el transport de viatgers de la capital cubana es conserven amb poques modificacions.

Els turistes catalans que visiten l'Havana se sorprenen de veure pels carrers uns autobusos vermells i blancs amb el logotip i altres elements de personalització de TMB. En efecte, són antics vehicles de transport públic de Barcelona que van arribar a Cuba arran d'un acord de cooperació tancat el 2009 a través de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Altres viatgers no se'n sorprenen gens, al contrari, busquen els veterans autobusos barcelonins per endur-se'n imatges de record. Un d'aquests és Josep Ramon Tauste, empleat de TMB i membre d'ACEMA, que n'ha deixat constància als seus perfils en xarxes socials, com ara el tuit de més avall, a més de cedir les imatges que il·lustren aquesta peça.

Els dos autobusos que mostrem són els Mercedes Benz 8602 i 8705, carrossats respectivament per Castrosua i Hispano, únicament amb dues portes (era l'estàndard d'aleshores), que van entrar a la flota de TMB el 1996. Tenen per tant 22 anys. Es poden veure amb matrícula cubana, sense numeració exterior i sense rampa, però amb els logotips i els indicadors frontals d'origen, encara que siguin del Barcelona Bus Turístic.

Imatge
Autobús Mercedes O 405 N2 de TMB en servei a l'Havana / Foto: Josep Ramon Tauste

El 8602, un altre Mercedes cedit a les autoritats de l'Havana el 2009 / Foto: Josep Ramon Tauste

Darrera modificació
dimecres, setembre 26, 2018 - 09:10
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/autobusos-mercedes-de-barcelona-joves-de-22-anys-que-fan-servei-lhavana