Autor
Redacció

Un tramvia autònom sense conductor circula en proves a Alemanya

Title
Media Name: stibunebresepuvuspuwufruswupodrichodrouoswiwabrebaswuslubushumacuthoshofrotaspolatruspodrewakifrashahehejespasoceclavawrujesw

La ciutat alemanya de Potsdam és aquests dies l'escenari d'una prova de conducció automàtica d'un tramvia convencional, fruit de la col·laboració entre l'operador de transport ViP i Siemens Mobility. La prova es fa en buit, amb un empleat a bord que pot intervenir en cas d'emergència, en un tram de vies de sis quilòmetres i coincidint amb la fira Innotrans, que té lloc no gaire lluny, a Berlín, del 18 al 21 de setembre.

El tramvia experimental ha estat equipat amb un sistema d'avís de col·lisió i una àmplia gamma de sensors, incloent càmeres de vídeo, radar i LIDAR, per detectar objectes circumdants i trànsit en moviment. L'ordinador de bord conté un fitxer de dades que descriu detalladament la ruta que ha de seguir, inclosos els paràmetres de la ruta i el carrer, els límits de velocitat, les ubicacions de les parades i altra informació rellevant. El GPS d'alta resolució proporciona un posicionament precís a mesura que avança el vehicle. Els escàners controlen la via fins a 100 metres davant del tramvia, cosa que proporciona un marge suficient per a una aplicació del fre a la velocitat de 50 km/ h més un solapament del 20%.

En aquesta etapa, el tramvia autònom de Siemens és purament experimental i no pot fer servei amb passatgers. La intenció és identificar els reptes tecnològics de la conducció autònoma en condicions reals i desenvolupar solucions adequades amb vista a aconseguir beneficis a llarg termini, sobretot en termes de seguretat.

A banda del contingut en alemany que compartim, recomanem aquest comunicat de Siemens Mobilty en castellà.

Darrera modificació
divendres, setembre 21, 2018 - 08:01
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/tramvia-autonom-sense-conductor-circula-proves-alemanya