19.09.2018
Author
Premsa TMB

Les xarxes de transport de TMB s'adapten a les Festes de la Mercè 2018

Subtítol

El metro funcionarà de manera continuada del divendres 21 al dilluns 24 de setembre. TMB participarà en la celebració del Dia Sense Cotxes el dissabte dia 22

Amb motiu de les Festes de la Mercè 2018, que tindran lloc del 21 al 24 de setembre, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recomana l’ús dels transports públics en els desplaçaments als llocs on es duran a terme les activitats programades. Per això, TMB reforça i adapta els horaris de les línies de metro i autobús que donen servei als principals escenaris de la festa.

Metro: tres nits de servei sense interrupció

A causa de les nombroses activitats programades al carrer que poden afectar el trànsit de superfície, TMB recomana especialment l’ús del metro per desplaçar-se fins als diferents emplaçaments de la festa. El metro funcionarà sense interrupció les nits del divendres 21, dissabte 22 i diumenge 23 de setembre, per afavorir la mobilitat en transport públic i poder desplaçar-se també durant les nits. Així, de divendres a dilluns el metro oferirà 91 hores de servei continuat: els trens circularan des de les 5 de la matinada del divendres 21 de setembre fins a les 12 de la nit del dilluns 24 (festiu local a Barcelona).

Igualment s’ha previst un reforç de l’atenció al públic, la seguretat i la neteja durant determinades hores del dia en aquelles línies i estacions de la xarxa que, en funció dels actes programats en els diferents escenaris de la ciutat, tinguin una més gran afluència d’usuaris.

Reforços a les línies d’autobús

Amb motiu de les activitats programades al Castell de Montjuïc, s’ha previst un reforç especial del servei d’autobusos que cobreix la muntanya els dies 22, 23 i 24, que consistirà a incrementar el nombre de vehicles articulats per oferir un interval de pas d’uns cinc minuts a la línia 150 (Pl. Espanya  - Castell de Montjuïc), entre les 10.30 i les 22 hores.

Per al Piromusical, una de les cites més multitudinàries de les festes, que tindrà lloc dilluns, 24 de setembre (a les 22 hores), a l’avinguda Maria Cristina, TMB reforçarà les línies 1 i 3 de metro (estació d'Espanya) i aplicarà les mesures necessàries per mantenir el servei previst a les línies d’autobusos que travessen la plaça d’Espanya. Dilluns 24 el metro funcionarà fins a la mitjanit pel fet de ser festa local a Barcelona i vigília de dia laborable.

Dilluns 24, de manera extraordinària, TMB facilitarà informació actualitzada de l’estat del servei a través del perfil de Twitter @TMBinfo (https://twitter.com/TMBinfo), que aquest dia estarà actiu i monitoritzat des de les 17.30 hores fins a la mitjanit.

Per als concerts que tindran lloc els dies 22 i 23 a la platja del Bogatell es recomana utilitzar la línia 4 de metro (la xarxa funcionarà amb servei ininterromput aquests dies) i les línies regulars de bus H16, V27, 6, 26, 36, 59 i 92. També ampliaran capacitat les línies que donen servei al passeig Marítim els vespres dels dies 21 i 22, amb motiu de l’exhibició pirotècnica. A més, una vintena de línies de bus de TMB es reforçaran amb cotxes addicionals els dies 22, 23 i 24 de setembre, amb motiu dels diversos actes programats a la ciutat.

Per a més informació sobre els transports públics per accedir als diferents escenaris de les Festes de la Mercè 2018, es poden consultar els avisos corresponents a la secció d’estat del servei (https://www.tmb.cat/ca/servei-metro-bus-barcelona/avisos) del web de TMB.

Autobusos elèctrics a Barcelona i l’Hospitalet

Per quart any consecutiu es recupera la celebració del Dia Sense Cotxes (http://mobilitat.ajuntament.barcelona.cat/ca/dia-sense-cotxes) que tindrà lloc dissabte, 22 de setembre. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) com a operador de referència de l’àrea de Barcelona, se suma a la convocatòria.

El programa educatiu de la companyia, TMB Educa, organitzarà diferents activitats de difusió i conscienciació sobre la mobilitat sostenible a Barcelona (Via Laietana) i a l’Hospitalet de Llobregat (rambla de la Marina amb l’avinguda Carrilet), en col·laboració amb la PTP. En cadascuna de les dues ciutats, el dia 22 al matí, entre les 10.30 i les 14 hores, TMB hi serà present amb una oferta d’activitats lúdiques per als més petits (tallers de dibuixos i de confecció de xapes) al voltant d’un autobús 100% elèctric d’emissió zero.

Enguany, la coincidència amb les Festes de la Mercè farà que la mobilitat sostenible i segura se sumi al programa de la festa major. El lloc central de la celebració del Dia Sense Cotxes serà la Via Laietana, que estarà tallada al trànsit durant tot el dia, i de les 10 a les 14 hores, de la plaça Antoni Maura fins a l’alçada del passeig Isabel II es realitzaran activitats lúdiques i educatives vinculades a la mobilitat, a portar una vida activa i a la recuperació de l’espai públic. També serà de vianants el carrer Gran de Gràcia entre les 17 i les 21 hores.

Darrera modificació
21.09.2018
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/xarxes-de-transport-de-tmb-sadapten-festes-de-merce-2018