05.09.2018
Autor
Premsa TMB

Creació de la línia 112, el bus del barri de Sant Genís, i escurçament de la 185 a Vall d'Hebron

Subtítol

A partir del 7 de setembre tornen a separar-se les dues línies per millorar la gestió diària del servei a Horta - Guinardó

A partir de divendres, 7 de setembre, presta servei novament la línia 112 de Bus del Barri de la xarxa d’autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) al barri de Sant Genís dels Agudells, al districte d’Horta - Guinardó de la ciutat de Barcelona.

La línia 112 ja va circular a Sant Genís entre el 1998 i el 2013, any en què la 185 va absorbir el seu recorregut. A partir del dia 7, connectarà de nou el barri de Sant Genís amb el d’Horta, passant per diversos equipaments com l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron o el mercat d’Horta, i enllaçarà amb els transports d’alta capacitat a Vall d’Hebron (metro L3 i L5, línies H4 i V15 de la nova xarxa de bus) i Horta (metro L5). En total tindrà 38 parades.

El Bus del Barri de Sant Genís funcionarà els set dies de la setmana, de 6.15 a 22.30 hores els feiners, amb una freqüència de pas de 13-15 minuts, i els caps de setmana i festius funcionarà amb horaris fixos que es poden consultar a les parades, al web de TMB i a través de l’aplicació mòbil TMB App.

Canvis a la línia 185

Amb l’arribada de la línia 112, la 185, que fins ara feia el trajecte Canyelles - Sant Genís, escurçarà el recorregut i tornarà a fer en bona part el mateix d’abans del 2013. Així, des d’Horta arribarà fins al passeig de la Vall d’Hebron, a prop de la Ciutat Sanitària, on tindrà el nou origen i final i on continuarà connectant amb la xarxa de metro (L3 i L5). Totes dues línies tindran diferents punts d’enllaç que permetran combinar-les.

L’itinerari que deixa de fer la línia 185 pel barri de Sant Genís queda cobert en la seva totalitat per la nova línia 112. Així, l’escurçament de la 185 permetrà una millor gestió de la línia, millorarà la regularitat en el servei i també farà que guanyi capacitat, ja que podrà circular amb vehicles midi de 9 metres, inicialment de gasoil i a final d’any híbrids, en comptes dels minibusos amb què fins ara cobria la trama de carrers estrets de Sant Genís.

Per a més detalls es pot consultar l’avís a la secció corresponent del web de TMB.

Imatge
Recorregut de la nova línia 112 / Imatge: TMB

Recorregut de la línia 185 a partir de 7 de setembre / Imatge: TMB

Darrera modificació
06.09.2018
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/creacio-de-linia-112-bus-barri-de-sant-genis-escurcament-de-185-vall-dhebron