03.09.2018
Autor
Premsa TMB

Vectalia i TMB guanyen el contracte de transports públics de la Comunitat de Béziers Méditerranée

Subtítol

La xarxa de transport públic d'aquesta àrea urbana del sud de França, composta per 60 vehicles, dona servei a 125.000 habitants. El contracte s'iniciarà l'1 de gener del 2019 i tindrà una durada de 10 anys

La Comunitat de Béziers Méditerranée ha confiat en el Grup Vectalia i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) l'explotació de la seva xarxa de transport públic, composta per 60 vehicles, que donaran servei a 125.000 habitants de les 17 comunitats del territori. El contracte s'iniciarà l'1 de gener del 2019 i tindrà una durada de 10 anys.

Durant el procés de licitació, en què han participat importants empreses europees, la proposta de Vectalia i TMB ha destacat per la seva aportació de solucions innovadores i pragmàtiques per incloure la xarxa dins de la mobilitat del futur; integrant els grans reptes de la societat, com són la sensibilitat energètica, l'accessibilitat universal i la innovació tecnològica.

Una oferta de transport reestructurada per connectar tots els habitants del territori

Dins el marc d'aquesta nova delegació de servei públic, Vectalia i TMB han respost a les necessitats de la Comunitat plantejant una nova oferta de transport que es recolza en una reestructuració de les línies urbanes i, especialment, en l'augment de la freqüència de les línies principals i una major connexió amb tot el territori, incloent les zones amb menor densitat demogràfica i també serveis de transport a la demanda.

Un compromís fort en matèria de transició energètica

Vectalia i TMB s'han diferenciat per la seva proposta en matèria de transició energètica apostant per la renovació de la flota d'autobusos amb nous vehicles propulsats amb gas natural, començant des del primer any amb la compra de 33 nous autobusos de gas natural i continuant en els anys següents amb el compromís que tota la flota d'autobusos de 12 metres sigui de gas natural.

Per a això, l'1 de gener del 2019 començarà la instal·lació d'una moderna estació de càrrega de gas natural a les pròpies cotxeres. Una proposta desenvolupada mitjançant la col·laboració dels equips tècnics de Vectalia i TMB, socis en aquest projecte, i posant en valor l'experiència de l'explotació d'aproximadament 400 autobusos propulsats per gas natural a Barcelona.

La inversió inicial en el primer any ronda els 12,5 milions d'euros en renovació de la flota i 2,5 en les noves instal·lacions. Les inversions previstes durant els deu anys del contracte superen els 20,2 milions d'euros.

Una nova imatge per representar la mobilitat de Béziers Méditerranée

La imatge comercial de la xarxa de transport públic de Besiers també farà un salt cap al futur amb diferents actuacions com: una nova identitat visual que s'estendrà a tota la xarxa, una nova oficina comercial al centre de la ciutat, un nou punt de informació als viatgers, un nou web i app, una botiga en línia i una aplicació mòbil amb la possibilitat de validar el bitllet a través del telèfon intel·ligent.

Una nova gamma de preus per reforçar la fidelització

Les tarifes de la xarxa de transport de Besiers també es revisaran, amb una nova estratègia econòmica que busca incrementar la fidelització dels clients del transport públic i posant un especial interès en els col·lectius socials més desfavorits amb tarifes adaptades.
 
Amb aquesta nova oferta de mobilitat i de serveis integrats, Vectalia preveu un ambiciós augment de passatgers del 25% durant la vigència del contracte.

Amb aquest important èxit, el Grup Vectalia reforça la seva presència a França on actualment explota xarxes de transport urbà tan importants com la xarxa Sankéo de l'Aglomeració Perpignan Méditerranée, la xarxa Envibus de l'Aglomeració de Sophia Antipolis a Antibes, la xarxa TUC de l'Aglomeració de Cambrais i gestiona nombroses xarxes de transport interurbà i escolar.

Des de l'any 2011 les activitats de Vectalia France es realitzen en col·laboració entre el Grup espanyol Vectalia i TMB, operadors líders de referència en el mercat espanyol de transport de viatgers.

TMB és el principal operador de transport públic a l'àrea metropolitana de Barcelona, on gestiona les xarxes de metro i d'autobusos urbans, en les que transporta cada dia laborable a 2 milions de viatgers. En l'àmbit internacional, a més de participar en l'operació de les esmentades xarxes metropolitanes de Perpinyà i Antibes, a França, realitza serveis de consultoria per a governs, consorcis i operadors, en projectes com els metres de Panamà, Buenos Aires i Lima, i els metros lleugers de Granada i Dublín.

Darrera modificació
14.09.2018
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/vectalia-tmb-guanyen-contracte-de-transports-publics-de-comunitat-de-beziers