Autor
Redacció

Detinguts cinc vàndals grafiters que van causar danys valorats en 10.000 euros al metro

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra en col·laboració amb personal i vigilants de seguretat de TMB, han detingut aquesta setmana, en dues actuacions policials, cinc grafiters per intrusió a les instal·lacions ferroviàries, actes vandàlics i danys a trens del metro de Barcelona.

La primera actuació, en la qual es van detenir quatre joves, va tenir lloc el 31 de juliol, a l’estació de la línia 2 de Passeig de Gràcia, mentre que la cinquena detenció es va fer l’1 d’agost a la tarda a les cotxeres de Nou Barris. En tots dos casos, la cooperació i coordinació entre Mossos i la Unitat de Seguretat i Protecció Civil de Metro va ser clau per poder localitzar i detenir els presumptes autors.

Les dues investigacions continuen obertes per tal d’identificar i localitzar la resta de persones que van participar en els actes vandàlics.

Coordinadament amb els operadors ferroviaris i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), la policia catalana està implementant accions per reduir i fer front als actes de vandalisme i intrusió dels grafiters, que han adquirit des del 2017 un caire cada cop més violent. L’objectiu és combatre aquest fenomen, que comporta greus perjudicis al servei de transport, amb afectació a treballadors i usuaris i importants pèrdues econòmiques. Al llarg del 2018, s’han fet 14 detencions per intrusions i actes vandàlics en l’àmbit ferroviari. S’han identificat i denunciat 25 persones per causar danys fent grafits al transport públic i per 4 s’han emès ordres de detenció i recerca.

Més detalls a la nota de premsa de Mossos d'Esquadra.

Darrera modificació
dilluns, agost 6, 2018 - 13:34
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/detinguts-cinc-vandals-grafiters-que-van-causar-danys-valorats-10000-euros-metro