Autor
Redacció

‘Combina i mou-te!’, la consigna de la Setmana de la Mobilitat del 2018

Del 16 al 22 de setembre del 2018 se celebrarà una nova edició de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura, i com sempre Barcelona s’adhereix a la iniciativa.

D’aquí a un mes se celebrarà a Catalunya i a tot Europa la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que busca promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i reduir la contaminació. El lema d’aquest any, Combina i mou-te!, convida a enllaçar els modes de transport més eficaços i ecològics segons el desplaçament.

Durant aquest període a Barcelona i moltes altres ciutats de l’àrea metropolitana es duran terme activitats diverses per  fomentar els desplaçaments a peu, en bicicleta i amb transport públic i  aconseguir una ciutat més humana i amable.

Una de les accions de la Setmana a la ciutat de Barcelona serà el Park(ing) Day, iniciativa de reivindicació d’una ciutat més verda i humana mitjançant la transformació temporal de places d’aparcament, que se celebrarà el divendres 21 de setembre.

Dia sense Cotxes, el 22 de setembre

La setmana culminarà en el Dia sense Cotxes, que aquest any formarà part de la programació de les Festes de la Mercè, atesa la coincidència de dates. El 22 de setembre la Via Laietana, tallada totalment al trànsit, s’omplirà d’accions relacionades amb la recuperació de l’espai públic, la millora de la qualitat de l’aire i la mobilitat sostenible.

TMB, com a operador de referència, participarà en la Setmana de la Mobilitat fent difusió dels missatges de promoció del transport públic i organitzant algunes activitats que detallarem més endavant. Hi ha més informació dels preparatius al web de la Generalitat i també al lloc web central de la campanya europea.

Darrera modificació
dijous, agost 16, 2018 - 09:04

Source URL: https://noticies.tmb.cat/medi-ambient/combina-mou-te-consigna-de-setmana-de-mobilitat-2018