Autor
Marta Espinosa

París canvia el nom de sis estacions de metro en honor als campions del món

La celebració nacional després que França s'alcés amb la cobdiciada Copa del Món i que ha paral·litzat el país durant unes hores, també ha baixat al metro. I és que el suburbà de París s'ha llevat amb uns canvis que han sorprès usuaris i fanàtics del futbol: sis estacions han mutat el nom en honor dels recents i flamants campions del món.

Així, dilluns 16 (un dia després de la final) sis estacions de diferents línies del suburbà parisenc lluïen jocs de paraules aprofitant algun substantiu del nom original de l'estació combinat amb noms de jugadors i expressions que s'han convertit en lloances a l'equip guanyador del títol mundial. Alguns originals exemples: Victor Hugo Lloris (capità de la selecció), la frase Nous Avon Gagné ("hem guanyat"), l'expressió On a 2 Étoiles (en referència als dos mundials que atesoren, el del 98 i aquest) o Bercy les Bleus (en referència al color oficial de la selecció gal·la).

Un petit gran homenatge a la selecció francesa de futbol, que diumenge va aconseguir una victòria contra Croàcia i en conseqüència el preuat títol del Mundial de Futbol que s'ha celebrat aquests dies a Rússia. Curiosament, Anglaterra va fer el mateix en arribar a la semifinal del Mundial i va canviar temporalment el nom de Southgate Station del metro de Londres per Gareth Southgate Station, en honor al seleccionador anglès.

Darrera modificació
dilluns, agost 14, 2023 - 12:40
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/paris-canvia-nom-de-sis-estacions-de-metro-honor-campions-mon