Autor
Redacció

Els secrets de la icònica escena de la Marilyn refrescant-se amb l'aire que surt del metro

És potser la imatge que ens ve al cap quan parlem de la Marilyn Monroe. Ella, amb el seu vestit blanc i la seva faldilla movent-se al vol amb l'aire que surt de la reixa dels conductes de ventilació del metro. La pel·lícula en qüestió és La tentación vive arriba (1955) del gran director Billy Wilder, tot i que per a molts l'escena va superar en fama i popularitat el film.

La cèlebre escena es va rodar dues vegades. La primera, en un carrer de Nova York, concretament al número 586 de l'avinguda Lexington, on l'aglomeració de públic que es va concentrar per veure l'actriu (que en aquell temps ja era tota una estrella) era tal que van espatllar el so de l'escena i va quedar inservible. Per això, el director va decidir repetir-la en un plató a Los Angeles, reproduïnt el decorat natural d'un carrer novaiorquès. 

Curiosament, aquesta escena no està inclosa a la pel·lícula. Una nit d'estiu els dos protagonistes surten del cinema, la Marilyn i el seu company de repartiment, Tom Ewell, que, parat al seu costat, la mira atònit mentre ella se situa sobre la reixa, després apareixen les cames de l'actriu i més tard la seva cara, però el pla complet de la Marilyn refrescant-se gràcies al túnel de vent que hi ha sota el seus peus no hi és. Només en tenim constància gràcies a les instantànies del rodatge que va fer en Sam Shaw, responsable de realitzar les fotografies publicitàries durant la gravació del film. A més, va ser qui va tenir la idea d'incloure l'escena, inspirant-se en una fotografia que va fer 10 anys abans per a la revista Friday, que immortalitzava un mariner i una noia a Coney Island.  

Darrera modificació
divendres, juliol 27, 2018 - 08:12
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/secrets-de-iconica-escena-de-marilyn-refrescant-se-amb-laire-que-surt-metro