Autor
Redacció

Dublín redissenyarà la seva xarxa d'autobusos urbans

La ciutat de Dublín està treballant per desenvolupar un redisseny de la seva xarxa d'autobusos urbans. L'Autoritat Nacional del Transport d'Irlanda (NTA) juntament amb el consultor Jarrett Walker, han fet públic un estudi complet per modificar la xarxa de rutes de transport terrestre amb un patró molt més simple que els usuaris puguin aprendre, explicar i recordar fàcilment. Com a Barcelona, vaja.

La proposta preveu reduir el nombre de línies que opera Dublin Bus de 130 a 102, amb la idea que simplificant les rutes es pot donar més servei, sobretot en el cas d'una xarxa d'alta freqüència. A més es converteix l'irregular patró actual en una quadrícula que s'estén per bona part de la ciutat, un projecte ben similar a la nova xarxa de bus de Barcelona, que culminarà amb les 28 línies definitives aquesta tardor. 

L'objectiu principal és millorar l'accés del servei de bus, fent que el transport públic proporcioni més llibertat a l'usuari, portant-lo a més llocs en menys temps. S'han estudiat els moviments dels dublinesos, les freqüències de pas, les rutes, el temps de desplaçaments i la meteorologia, entre molts altres factors i condicionants, per fer una futura xarxa més precisa, eficaç i eficient. L'informe complet es pot consultar en línia. Ara està en procés una enquesta al portal Bus Connects - Transforming city bus services on els interessats poden conèixer a fons la proposta, consultar mapes i votar si els convenç la solució.

Darrera modificació
dijous, juliol 19, 2018 - 08:05
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/dublin-redissenyara-seva-xarxa-dautobusos-urbans