Autor
Redacció

Gent del metro de Nova York fotografiada amb la càmera de Stanley Kubrick

"L'observació és un art moribund": aquesta afirmació del gran cineasta Stanley Kubrick deixa entreveure la seva passió per la imatge i la fotografia. 

Una sèrie de fotografies entre els anys 1945 i 1950 retraten el metro de Nova York i els seus passatgers. La singularitat és que copsem la quotidianitat de l'època a través dels ulls del gran director Stanley Kubrick. Ho va fer abans de dedicar-se al cinema, per a un treball per a la revista Look. El jove Kubrick, de 17 anys, va entrenar la seva càmera per immortalitzar persones que passejaven i viatjaven al subway

Per a la sèrie d'instantànies, en blanc i negre, Kubrick va usar una càmera Contax i va fer les fotografies a 1/8 segons. La manca de llum dels espais del suburbà i el moviment i vibracions dels trens van triplicar el temps necessari per a la presa de les imatges i el posterior revelat. Només utilitzava llum natural i la gran majoria de fotografies es van fer de nit, entre la mitjanit i les 6 del matí, ja que el jove director volia copsar la peculiaritat dels viatgers nocturns.

Darrera modificació
dijous, juliol 12, 2018 - 08:48
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/gent-metro-de-nova-york-fotografiada-amb-camera-de-stanley-kubrick