Autor
Redacció

El servei d’autobús s'adapta als hàbits diferenciats de la temporada de calor

La xarxa d’autobusos de TMB s’ajusta a la mobilitat dels usuaris durant la temporada estival: es reforcen les línies que van a la platja per satisfer l'elevada demanda mentre que d'altres modifiquen els horaris i les freqüències de pas.

Des de finals de juny fins a mig setembre, el servei d'autobús de TMB s'adapta als hàbits de mobilitat durant aquests mesos d'estiu. En general hi ha menys demanda (el passatge cau fins al 50%, a mig agost) i per tant menys oferta (que sempre evoluciona per damunt de la demanda), i canvien els horaris de pas. Bon moment per recordar que la informació més actualitzada d’horaris, freqüències i previsions de temps de pas es troba sempre al web corporatiu de TMB i a l’aplicació TMB App.

A l’àrea de Barcelona també hi ha fluxos de mobilitat que es mantenen o fins i tot s’intensifiquen: els del litoral  barceloní i les principals atraccions turístiques, per exemple. Les 23 línies de la nova xarxa de bus funcionen amb intervals d’entre 6 i 12 minuts els dies feiners, mentre que l’oferta dels festius és la mateixa de l’hivern, menys a les línies de platja, que es milloren per atendre l'elevada demanda.

Barceloneta i front marítim

El gran flux de passatgers que van i venen de les platges de la Barceloneta i el front marítim fa que les línies D20, V15, 39, 45 i 92 tinguin cotxes de reforç i que s’assignin articulats a la D20, la V21, la V13 i la 59 sempre que hi ha disponibilitat.

A més, igual que els anys anteriors, els caps de setmana hi ha circulacions de reforç de la D20 en els horaris de tornada cap a casa i en el tram de més càrrega, entre el passeig Marítim i la plaça d’Espanya. Per això cal estar atents a l’indicador frontal de cada cotxe. Una altra manera d’augmentar la capacitat de la línia és assignar-hi cotxes biarticulats de 24 metres, amb entrada simultània per les dues portes davanteres.

Funcionament per horari

Pel que fa a les rutes de menys moviment, la gestió dels recursos a les cotxeres, tant de flota com de personal, passa perquè algunes modifiquin la freqüència habitual i d'altres (les que tenen intervals de més de 20 minuts) passin a tenir un horari fix entre el 6 d'agost i el 2 de setembre. En aquest darrer cas, els usuaris poden aprofitar més el temps, ja que saben a quina hora passarà l'autobús per la seva parada.

Per segon any, el conjunt del servei d’estiu dels autobusos de TMB compta amb una aportació econòmica d’1,3 milions d’euros procedent de l'impost d'estades en establiments turístics a la ciutat de Barcelona, que representa un volum de 19.000 hores de servei suplementàries.

Darrera modificació
divendres, juliol 6, 2018 - 08:45
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/servei-dautobus-sadapta-habits-diferenciats-de-temporada-de-calor