Autor
Redacció

Un llibre ajuda a comprendre l'arquitectura i la història del metro de Moscou

El metro de Moscou és digne d'estudi tant per la seva extensió (és una de les xarxes més grans del món, amb 365 km, 14 línies, 214 estacions, i una de les més concorregudes, amb prop de 7 milions de passatgers al dia) com per les seves estacions, famoses per la seva arquitectura i la seva ornamentació. Tant és així que se'l coneix popularment com "el palau subterrani".

Recentment s'ha publicat el llibre Mapa d'Arquitectura i Disseny del Metro de Moscouon es recullen descripcions i fotografies d'una quarantena d'estacions, les més notables de tot el sistema de transport. La xarxa moscovita, de 83 anys de vida, és també el reflex de la història política del país. Generacions de líders russos han imposat les seves visions a través de l'estil arquitectònic del metro. Els estils inicials (entre la dècada dels 30 i els 50) van ser l'art déco soviètic i el neoclàssic. Les estacions més recents, tot i que són més funcionals, el públic no les percep com a vertadera arquitectura. Entre el 2015 i el 2020 s'inauguraran estacions d'un estil minimalista i modern que no té res a veure amb el disseny barroc de les pioneres, que encara avui tenen un paper molt especial per a la imatge de la ciutat.

El portal de notícies urbanes CityLab entrevista Nikolai Vassiliev, historiador de l'arquitectura del metro de Moscou, que explica com es dissenya el suburbà moscovita i on encaixaran les noves estacions en la història d'aquest mític sistema de transport rus. 

Darrera modificació
divendres, juliol 13, 2018 - 08:04
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/llibre-ajuda-comprendre-larquitectura-historia-metro-de-moscou