Autor
Redacció

Barcelona, la sisena millor ciutat del món en mobilitat urbana

La capital catalana és al capdavant d'un rànquing sobre mobilitat format per 47 ciutats. Destaca per l'accessibilitat, la bona cobertura geogràfica de la xarxa de transport públic i el sistema tarifari integrat. 

Segons l'informe Deloitte City Mobility Index, Barcelona és una de les ciutats del món amb una millor mobilitat urbana. La capital catalana lidera un rànquing sobre mobilitat en l'àmbit urbà format per 47 ciutats, només per darrere de cinc importants metròpolis: Singapur, Berlín, Londres, Hèlsinki i Tòquio.

Barcelona destaca pel seu transport accessible, la bona cobertura geogràfica de la xarxa de transport públic i el sistema tarifari integrat. Asseguren que el fort creixement d'usuaris que ha obtingut el transport públic el 2017, uns 15 milions de viatgers, és una dada que reforça la satisfacció dels ciutadans i posa en valor l'esforç que fa la ciutat. 

L'estudi de Deloitte confirma com a punts forts de la mobilitat de Barcelona el sistema tarifari integrat, que permet viatjar còmodament combinant diversos mitjans de transport per corones o zones, la cobertura geogràfica de la xarxa de transport públic i les polítiques per crear espais exclusius per als vianants com ara les superilles. El document també apunta les millores a fer, com ara convertir estructures urbanes en espais verds o més projectes per a l'ús de vehicles autònoms compactes.  

Les conclusions són fruit de l'anàlisi de 60 paràmetres de cadascuna de les 47 ciutats que conformen el rànquing i són diverses les claus que tenen en compte per aconseguir un ecosistema eficient de mobilitat urbana, com ara l'aplicació de les noves tecnologies, la integració de la xarxa de transport, les mesures per reduir la contaminació i la superació de les barreres culturals que reforcen la percepció positiva del cotxe davant de l'ús del transport públic. 

Darrera modificació
divendres, juliol 6, 2018 - 08:04
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/barcelona-sisena-millor-ciutat-mon-mobilitat-urbana