Autor
Redacció

Les deu coses en què pensem més sovint mentre viatgem en metro

Segons un estudi sobre la publicitat, el 43% dels usuaris estem actius i som productius mentre dura el temps de viatge. Molts pensem en les vacances, la vida social o les compres en els nostres trajectes diaris en metro. 

Que el temps al transport públic s'aprofita molt és una de les moltes conclusions a què arriba un estudi de JCDecaux anomenat Metro Stories Global, que analitza diferents aspectes de les xarxes de metro de Santiago de Xile, Viena, Xangai, Hong Kong i Madrid. L'estudi té per objectiu demostrar la importància del metro en la vida diària dels usuaris, la percepció que tenen els viatgers i l'efecte de la comunicació publicitària integrada al suburbà.

Estudiant el tipus de passatger que es desplaça en metro, més de la meitat són viatgers freqüents i habituals i més del 90% segueixen sempre la mateixa ruta per arribar a l'estació i se situen més o menys al mateix lloc de l'andana cada dia. Una de les coses que destaca l'estudi és que els passatgers són productius i estan actius durant el temps que dura el seu viatge en metro.

Oci, gastronomia i vida social

Tant és així que el 58% mira al seu voltant, el 59% s'interessa per la publicitat i el 43% fa plans mentre fa el seu trajecte en metro. L'informe va més enllà i detalla alguns dels interessos que ens ocupen. Lideren la llista la planificació de les vacances i l'oci i l'entreteniment. En tercera posició trobem tot el que té relació amb la gastronomia (des de fer la llista de la compra fins a receptes de cuina i temes d'alimentació en general), seguit de la gestió de la vida social i amorosa. A la cinquena posició del rànquing trobem les noves tecnologies, seguit de la consulta de les finances i tafanejar sobre moda. Tanquen la relació d'interessos els productes de cosmètica, els cotxes i les begudes alcohòliques. 

JCDecaux Group és l'exclusivista de la publicitat de la xarxa de metro de Barcelona, a més d'una de les empreses de comunicació exterior més importants del món, reconeguda per l'ús de suports publicitaris com tanques, marquesines d'autobús i opis a les xarxes de metro i aeroports en 80 països diferents. En l'àmbit de metro està present en 28 xarxes de 12 països que mouen uns 44 milions de passatgers al dia, un terç del total d'usuaris globals.

JCDecaux - Metro Stories Global from itch media on Vimeo.

Darrera modificació
dilluns, juliol 16, 2018 - 08:17
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/deu-coses-que-pensem-mes-sovint-mentre-viatgem-metro