15.06.2018
Autor
Premsa TMB

TMB se suma al projecte 'No puc esperar' perquè alguns malalts puguin fer servir lavabos del metro

Subtítol

Les persones acreditades tindran accés als WC d'ús intern en vuit estacions de la xarxa per guanyar autonomia i qualitat de vida. Aquesta targeta l'emet l'ACCU Catalunya, però la lliuren els metges dels hospitals col·laboradors en el projecte.

Imatge
Enric Cañas, Conseller Delegat de TMB, i Enric Bosch, president de l'ACCU Catalunya, un cop signat el conveni / Foto: Pep Herrero (TMB)

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i l’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU Catalunya) han firmat avui un conveni per estendre el projecte No puc esperar a la xarxa de metro en benefici d’aquests pacients. El conveni l’han firmat avui el conseller delegat de TMB, Enric Cañas, i el president de l’ACCU Catalunya, Enric Bosch Gimeno, i inicialment tindrà vigència fins al 31 de desembre del 2020.

La finalitat del projecte és permetre l’ús gratuït dels lavabos als pacients portadors de la targeta No puc esperar!: persones amb malalties inflamatòries intestinals no contagioses, pacients ostomitzats o colectomitzats, pacients sotmesos a una cirurgia per un càncer de recte i d’altres que els metges col·laboradors acreditin.

Un dels problemes que més angoixen i preocupen aquests pacients és la necessitat contínua, i de vegades imprevisible, d'anar al lavabo. Algunes persones veuen minvada la seva qualitat de vida per aquesta situació, ja que la por de no trobar un vàter a temps els limita les sortides fora de casa.

Com a conseqüència d’aquest acord, TMB permetrà a les persones acreditades l’accés als lavabos d’ús intern de vuit estacions de metro de la línia 1 (Espanya, Catalunya i Glòries), la línia 4 (Barceloneta) i la línia 5 (Plaça de Sants, Diagonal, Sagrada Família i La Sagrera). L’agent assignat a l’estació s’ocuparà d’atendre les peticions i acompanyar els pacients a l’interior de les dependències.

L’ACCU Catalunya va ser creada l’any 1992 amb la finalitat d’assistir i informar els malalts de Crohn i colitis ulcerosa de Catalunya i els seus familiars i procurar l’ajuda mútua entre les persones afectades. Actualment compta amb 850 socis.

Juntament amb la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal de l’Hospital Doctor Josep Trueta, de Girona, l’entitat va posar en marxa el projecte No puc esperar! per atendre la necessitat d’aquelles persones que per algun problema mèdic, no contagiós, han d’utilitzar urgentment un lavabo. També busca conscienciar la societat sobre les malalties inflamatòries intestinals i les necessitats que tenen els qui les pateixen.

Darrera modificació
15.06.2018
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-se-suma-projecte-no-puc-esperar-perque-alguns-malalts-puguin-fer-servir-lavabos